10. Bodrum Türk Filmleri Haftasi Basliyor

Bodrum Belediyesi’nin destekleri, Mugla Büyüksehir Belediyesi’nin katkilariyla Bodrum Sinema ve Kültür Dernegi tarafindan düzenlenen 10. Bodrum Türk Filmleri Haftasi bu aksam basliyor.

10. Bodrum Türk Filmleri Haftasi Basliyor
Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras’in öncülügünde Belediye Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nün Bodrum Sinema ve Kültür Dernegi ile ortak çalismalariyla yürütülen organizasyon çerçevesinde Türk Filmleri Haftasi, 23 Eylül aksami panel ve sinema gösterimi ile basliyor. Türk Filmleri Haftasi programinda 23 Eylül Cuma aksami Gülay Afsar’in moderatörlügünü üstlendigi ’Maç Simdi Basliyor: Beyazperde Dijitale Karsi’ adli panelde Yapimci Yönetmen Murat Seker, oyuncu Murat Cemcir, sinema isletmecisi Cenk Sezgin sektörün gelecegine isik tutacak. Panel, OASIS Açikhava Meydani’nda saat 19.00’da gerçeklesecek. Ardindan ’Aykut Eniste-2’ adli filmin halka açik gösterimi gerçeklesecek.

23-24 Eylül tarihlerinde 2022-23 sezonunda gösterime girmeyi bekleyen Garip Bülbül Neset Ertas, Mahalleden Arkadaslar, Çakallarla Dans-6, Komutan, Tamirhane, Sil Bastan Kaynanam, Aslan Hürkus Görevimiz Gökbey ve çok sayida film vizyon öncesi Türkiye’deki sinema isletmecilerine Bodrum’da özel gösterimlerle tanitilacak.

Ilk kez Vefa Ödülleri verilecek

10. Bodrum Türk Filmleri Haftasi açilis töreni ise 24 Eylül Cumartesi günü saat 20.00’de Trafo Kafe’de gerçeklesecek. Törende yönetmen, yapimci, etkinlige katilan sanatçilara ve katki saglayanlara tesekkür plaketleri sunulacak. Saat 21.00’den itibaren Ömer Faruk Sorak’in yönetmenliginde, Mustafa Uslu’nun yapimciligini üstlendigi, oyuncular Asli Bekiroglu, Atay Yildiz, Deniz Can Aktas ve Erkan Kolçak Köstendil’in katilimiyla 21 Ekim’de vizyona girecek olan ’Bandirma Füze Kulübü’ özel gösterimi, galasi ve basin toplantisi gerçeklestirilecek. Ayrica bu yil ilk kez pandemi döneminde beyaz perdelerin kararmamasi için emek ve destegini esirgemeyen kisi ve kurumlara Bodrum Sinema Kültür Dernegi tarafindan Vefa Ödülleri verilecek.

Çakallarla Dans’in tanitimi yapilacak

Ayni aksam es zamanli olarak Iskele Meydani’nda ’Çakallarla Dans 6’nin tanitimi Yönetmen Murat Seker ve oyuncular Didem Balçin ile Murat Akkoyunlu’nun katilimiyla yapilacak. Daha sonra ’Çakallarla Dans 5’in halka açik gösterimi gerçeklestirilecek. Iskele Meydani’nda halka açik gösterimler, 25 Eylül Pazar aksami “Kesisme:Iyi ki Varsin Eren”, 26 Eylül Pazartesi aksami ’Dilberay’ ve 27 Eylül Sali aksami ’Benden Ne Olur’ filmleri ile devam edecek.

10. Bodrum Türk Filmleri Haftasi Dere Tepe Sinema Günleri çerçevesinde Mumcular Meydani’nda 25 Eylül Pazar aksami saat 20.00’de ’Kesisme: Iyi ki Varsin Eren’ ve 26 Eylül Pazartesi aksami saat 20.00’de ’Dilberay’ filmleri halka gösterilecek.

"Halkimizla iç içe bir etkinlik"

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, “Sinemanin tüm bilesenlerinin bir arada bulundugu ve geleneksel hale gelen etkinlige ev sahipligi yapmaktan gurur duyuyoruz. Türk sinemasi kültürünün her yönüyle ortaya konuldugu Bodrum Türk Filmleri Haftasi’ni yillardir omuzlarinda tasiyan Bodrum Sinema ve Kültür Dernegi Baskani Cenk Sezgin’e, ekibine ve belediye çalisanlarimiza tesekkür ediyorum. Bu etkinligin halkimizla iç içe yapiliyor olmasi da ayri bir önem tasiyor. Mumcular Meydani’nda, Iskele Meydani’ndaki programlar ve gösterimi yapilacak Türk filmleri halkimiza açik olarak düzenlenecek. Bu gösterimlerden bazilarinda oyuncu ve yapimcilar da seyirci ile bulusarak filmlerin bilinmeyen ayrintilarini paylasacak ve seyirci ile görüs alisverisinde bulunacaklar" dedi.



"Sektörün kalbi Bodrum’da atacak"

28 yildir sektörün içerisinde oldugunu ve pandemi sürecinde yasadiklarini aktaran Bodrum Sinema ve Kültür Dernegi Baskani Cenk Sezgin sunlari ifade etti:

“Böyle bir kriz daha önce görmedik. Pandemi sürecinde yatmadik. Pandemi sürecini kriz olarak degil format atma süreci olarak degerlendirdik. Türk sinemasinin dijital platformlara yenilecegi ile ilgili söylentilere ise inanmiyoruz. Türk sinemasi gerek sanatçilari gerekse yatirimlari ve yenilikleri ile dünya sinemaciliginda üst siralardaki yerini yeniden alacak. Etkinlik bu yil 23 Eylül Cuma günü sinema isletmecileri, yapimci, oyuncu ve yönetmenler gibi sinema profesyonellerinin bulusacagi CineBodrum zirvesi ile start aliyor. Sadece profesyonellerin bulunacagi bu ilk toplantilarda sektörün sorunlari, gelecegi, gelisim projeleri ve yeni dönemde gösterime çikacak projelerin tanitimlari yaninda bazi filmlerin özel gösterileri gerçeklesecek. Iki günlük etkinlikte toplam sayisi 2 bin 300’ü bulan Türkiye’deki tüm sinema salonlarinin yüzde 80’ini isleten sinema zincirlerinin de aralarinda bulundugu 31 sinema isletmecisi bir araya geliyor. Bunun yaninda sezonda gösterime girmeyi bekleyen 30’a yakin yerli ve onlarca yabanci filmin özel tanitimlari için dagitimci ve yapimcilar da etkinligin katilimcilari arasinda bulunacak. Sinema sektörüne dair dünyadaki yeni trendler ve gelecek kurgularinin anlatilacagi paneller ile sektörün kalbi onuncu kez Bodrum’da atacak.”

23 -29 Eylül tarihleri arasinda Cinemarine Sinemalari’nda halka açik 28 film gösterimi yapilacak.
Kaynak: İHA