Her Yasa 1 Enstrüman Sigdirdi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yasayan 16 yasindaki Muhammed Sipan, 16 adet müzik aleti çalarak görenleri hayran birakiyor.

Her Yasa 1 Enstrüman Sigdirdi
Tatvan ilçesinde yasayan 16 yasindaki Muhammed Sipan, 16 adet enstrüman çalarak görenleri saskina çeviriyor. 20 yillik müzisyen olan baba Mirhat Sipan’in yönlendirmesi ile 3 yasinda enstrümanlarla tanisan Sipan, 16 yilda keman, kemençe, gitar, elektro baglama, darbuka, kajon, erbane, asma davul, bendir, bateri, ud, cümbüs, cura, piyano, kisa ve uzun sap baglama çalmayi ögrendi. Bos zamanlarini müzik aletleri çalarak degerlendiren genç yetenek, 3 yasinda basladigi müzik serüvenini sürekli üzerine yeni bilgiler ekleyerek sürdürüyor. Sahip oldugu yetenegiyle herkesin büyük bir takdirini toplayan Sipan, müzik aleti çalmakla kalmayarak babasi Mirhat Sipan ile de çevre il ve ilçelerdeki dügünlerde sahne alarak sarki da söylüyor. Müzisyen babasi ile beraber müzik aranjörlügü de yapan genç yetenek, ayni zamanda kendisine ait müzik stüdyosunda hem çaliyor hem de sarki söylüyor.

Yeni enstrümanlarla ilgilenerek sürekli kendisini yenilemeyi de ihmal etmeyen ve lise son sinif ögrencisi olan Sipan’in hayali ise Konservatuar kazanarak müzik yönetmeni olmak istedigini ifade ederek, “Ben 16 yasindayim. 16 tane enstrüman çaliyorum. 3 yasindan beri müzigi içendeyim. Yalniz üflemeli enstrümanlari çalamiyorum. Hiç görmedigim bir enstrümani 10 ya da 15 dakika içerisinde çalmaya baslayabilirim. Babam zaten müzisyen. Babamdan örnek alarak bu ise heves ettim ve babamin destekleri sayesinde bu enstrümanlari çalmaya basladim. Org ve baglama ile babam beni gelistirmeye basladi.

Ben de heves ederek bu isi ilerlettim ve su anda güzel sanatlar okulunda okuyorum. Insallah Konservatuar bölümünü de bitirmeyi düsünüyorum. Enstrümanlari basta kulaktan çalmaya basladim. Daha sonra babamin destegiyle nota ve porte üzerinde daha da profesyonellestirmeye basladik. Su anda güzel sanatlar bölümündeyim. Ilerideki hedeflerim de güzel sanatlar fakültesi, konservatuvar ya da ses mühendisligi bunlar arasinda gidip geliyorum. Kisa sap, vurmali aletlerden bendir, def, bateri olsun bunlarin hepsini çalabiliyorum” dedi.

Oglunun her zaman destekçisi oldugunu dile getiren müzisyen baba Mirhat Sipan, “20 yila yakindir müzik sektöründeyim. Baba ogul olarak müzik isi yapiyoruz. Muhammet 3 yasindan itibaren müzigin içine atildi ve çok hevesliydi. Bugüne kadar gerçekten güzel bir yere geldi ve hep basarili oldu. Su an 16 adet enstrüman çaliyor. Yani bu da basit bir is degildir. 16 tane enstrümana çok emek verdik. Tabii emegimiz çok sükür bosa gitmedi. Yani bugüne kadar yaptigimiz emekler hepsi göz önünde. 16 tane enstrüman kendisi çaliyor. Su an profesyonel sekilde müzik ve klip yönetmenligi de yapiyor. Bu yasta yani bir çocugun böyle basarili olmasi bizim için güzel bir sey. Bütün desteklerimiz zaten onunla gerek ben, annesi ve kardesleri olsun çok destek veriyoruz. Su an ses bölümü ve aranjör müzik klip yönetmenligi hayalinde var. Insallah basarir. Yazin oglumla beraber dügünlerde sahne aliyoruz. Muhammet de sürekli dügünlerde basarili bir sekilde enstrüman çaliyor. Umarim oglum çok daha iyi basarilar elde eder” seklinde konustu.

Kaynak: İHA