Velilerin Sessiz Eylemi Kaymakam Günlü'de Ses Buldu

Çerkezköy Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yikilacak olmasi gerekçesiyle buradaki lise ögrencilerinin Sehit Dinçer Ersoy Ilkokulu’na tasinacagi söylentisi, burada egitim gören ilkokul çocuklarinin velilerini ayaga kaldirdi. Gece örgütlenen kadin veliler, 400 imzalik gerekçeli dilekçelerini 100 kisilik toplulukla Hükümet Konagi’na yürüyerek, Ilçe Kaymakami Nazmi Günlü’ye verdiler. Günlü, velilerin kaygilarini anladigini, konudan yeni bilgisi oldugunu ifade ederek, Ilçe Milli Egitim Müdüründen gerekli bilgiyi alacagini kaydetti. Günlü’nün korkulacak bir durum olmadigini velilerle paylasmasinin ardindan kaymakamlik önünde toplanan yaklasik 100 kadin, alkislar esliginde buradan ayrildi.

Velilerin Sessiz Eylemi Kaymakam Günlü'de Ses Buldu
Çerkezköy Sehit Dinçer Ersoy Ilkokulu velileri, çocuklarinin lise ögrencileri ile ayni binada egitim görecegi söylentisi üzerine dün saat 10.00’da Çerkezköy Kaymakamligi önünde bir araya gelerek, duruma tepki gösterip, basin açiklamasi yaptilar.

Okul bahçesi bizim çocuklarimiza ancak yetiyor

Lise ögrencilerinin Sehit Dinçer Ersoy Ilkokulu’na tasinacagi haberini alir almaz Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nde solugu aldiklarini kaydeden Okul Aile Birligi Baskani Yasemin Berber Kocagöz, “Ilçe Milli Egitim Müdürü bu duruma bir çare bulmali. Okulumuzda eski düzenimizi istiyoruz. Çerkezköy Sehit Dinçer Ersoy Ilkokulu velileri olarak, egitim ögretim yilimizin ikinci haftasinin ilk günlerinde bulunmaktayiz. Yeni bir haftaya mutlu bir sekilde baslamisken okulumuzun Halit Narin Lisesi ile birlestirilmesi durumunu ögrendik. Sehit Dinçer Ersoy Ilkokulu, 2 binaya sahip, özel egitim siniflari, anasiniflari ve 1-2-3 ve 4’üncü siniflardan olusan bir okuldur. 41 derslige sahiptir. Halit Narin Lisesi’ni okulumuza gelmesi durumunda okulumuzun 2 binasi ayri ayri degerlendirilecek, bahçesi bölünecek ve okulumuzun düzeni tamamen degisip ikili egitim ögretim sistemine geçilecek. Okulumuzun bahçesi ancak bizim çocuklarimiza yeterken, 2’ye bölündügü zaman nasil olacagini bilemiyoruz” dedi.



Karmasa olacak

Çogu velinin fabrikalarda çalistigini ve vardiyalarini çocuklarinin okul saatlerine göre düzenledigini de sözlerine ekleyen Kocagöz, “Ikili sistem geldigi zaman bu da bir karmasa olacak. Okulumuzun baska bir okullar birlestirilmesi hem okulumuzun alisilmis düzenini bozacak hem birçok velimizin ev ev hayatini etkileyecek, çocuklarimiz magdur olacak. Ayrica okulumuzun yas araligi 6-10 arasidir. Bu yas araliginda ögrencilerin, lise çagindaki ögrencilerle; okul bahçesi bir duvarla bölünmüs dahi olsa bile ayni ortamda olmasi ne kadar uygundur diye düsünmekteyiz” ifadelerini kullandi.

Ayni düzende devam etmesini istiyoruz

Sehit Dinçer Ersoy Ilkokulu velileri olarak bu durumdan sikayetçi olduklarini belirten Kocagöz, “Okulumuzun ayni düzende devam etmesini istiyoruz. Valimiz Aziz Yildirim beyin, Kaymakamimiz Nazmi Günlü beyin ve Ilçe Milli Egitim Müdürümüz Hüseyin Gümüs beyin sesimizi duymasini ve böyle bir durumun yasanmamasi için bize yardimci olmasini istiyoruz” dedi.



Lise ögrencilerini istemiyoruz

Ilkokul ve lise ögrencilerinin bir arada egitim görmesini kabul etmediklerini vurgulayan bazi veliler de “Okul idaresine söyledigimizde ‘bizce bir sey yok’ dediler. Biz kesinlikle kabul etmiyoruz bu durumu. Lise ögrencilerinin bizim okula gelebilecegi söylendi. Biz de bu duruma veliler olarak karsiyiz. Ilkokul, ilkokul olarak kalsin. Lise ögrencilerini istemiyoruz, çocuklarimizin güvenliginden endiseliyiz” dedi.

Veliler, daha sonra Çerkezköy Kaymakamligi’na giderek, dilekçelerini Kaymakam Nazmi Günlü’ye sundu. Günlü, velilerin kaygilarini anladigini, konudan yeni bilgisi oldugunu ifade ederek, Ilçe Milli Egitim Müdüründen gerekli bilgiyi alacagini kaydetti.

Kaymakam Günlü’nün korkulacak bir durum olmadigini velilerle paylasmasinin ardindan, kaymakamlik önünde toplanan yaklasik 100 kadin, alkislar esliginde buradan ayrildi.
Kaynak: İHA