Bayburt Üniversitesi Kontenjanlarindaki Kayit Kaynakli Bosluklar Ek Yerlestirmede Yeniden Doldu

2022 Yüksekögretim Kurumlari Sinavi (YKS) yerlestirme sonuçlarina göre ’kendini asan’ ve okul birincilerine ayrilan kontenjanlarin da eklenmesiyle doluluk oraninda yüzde yüzün üzerine çikan Bayburt Üniversitesi, kaydini yapmayan ögrencilerden kaynaklanan bosluklarin ek yerlestirmede yeniden dolmasiyla birlikte kendini bir kez daha asti.

Bayburt Üniversitesi Kontenjanlarindaki Kayit Kaynakli Bosluklar Ek Yerlestirmede Yeniden Doldu
Bayburt Üniversitesi geçtigimiz ay sonuçlari açiklanan ilk tercihlerde gösterilen yogun ilgi sonucunda kendi rekorunu kirmis ve kontenjanlarda yüzde yüzün üzerinde dolulukla tarihinde bir ilki gerçeklestirmisti. Yerlesen ögrencilerin bir kisminin çesitli sebeplerle kayit yapmamasi sonucunda meydana gelen az sayida kontenjan boslugu ek tercihleri bekleyen ögrencilere umut olmustu. Ögrencilerin heyecanla bekledigi ek yerlestirme sonuçlari dün itibariyle Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) tarafindan yayimlandi ve sonuç verilerine göre Bayburt Üniversitesinin kontenjan dolulugu (okul birincilerine ayrilanlar dahil olmak üzere) yine yüzde yüzün üzerine çikarak rekor tazeledi.

Ögrencilerin tercih etme egilimlerini tek bir faktörde yorumlamanin ötesine geçerek korelatif düsünmek gerektigini belirten Rektör Prof. Dr. Mutlu Türkmen, "Üniversitemizin son dönemde hayata geçirdigi entegre kalite, Proje Seferbirligi ve Sampiyonlarin Üniversitesi gibi vizyonlari; kurumsal itibar ve markalasma sürecini besleyerek ögrenci tercihlerinde cazibe farkliligi meydana getirdi. Ögrencilerimize temel vaadimizi yönetisim, etkilesim, ilgilesim ve iletisim kavramlarina dayanarak aktardigimiz mesajlarimiz dogru temasi kurmus olmali ki, bugün ’tercihlerin parlayan yildizi’ olmanin gururunu yasayabiliyoruz. Niteliksel büyüme trendimizde ilk hedefi tutturmus olmanin güveniyle sürdürülebilir büyüme hedefleri için çalismaya basladik. Ögrencilerimize söz verdigimiz gibi; onlar tercihleri ile büyüyecek, biz ise onlarla." ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA