Zeytinburnu'nda Alev Alev Yanan Tarihi Firin Harabeye Döndü

Zeytinburnu Tarihi Merkez Efendi Firini alev alev yandi. Yangini çevre ilçelerden de sevk edilen çok sayida itfaiye ekibi güçlükle söndürürken, tarihi firin harabeye döndü.

Zeytinburnu'nda Alev Alev Yanan Tarihi Firin Harabeye Döndü
Yangin, Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesii Mevlevihane Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Merkez Efendi Firini’nda saat 01.00 siralarinda çikti. Edinilen bilgiye göre, Zeytinburnu Belediyesi tarafindan 2015 yilinda restore edilen ve vatandaslarin hizmetine açilan 3 katli tarihi firinin tasla yapili olan ilk katinda henüz bilinmeyen bir nedenle yangin çikti. Ilk katta baslayan yangin kisa sürede ahsapla yapili olan 3’üncü kata sirayet ederken, Tarihî Merkez Efendi Firini alevlere teslim oldu.

Yangini gören vatandaslar durumu itfaiye, polis ve saglik ekiplerine bildirdi. Kisa sürede olay yerine çevre ilçelerden de çok sayida itfaiye ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahale etmeye baslarken, polis ekipleri yangin çevresinde güvenlik önlemi aldi.

Yogun alevlerin yükseldigi tarihi firin itfaiye ekiplerinin uzun ugraslari sonucu söndürüldü. Ekipler yangin yerinde uzun süre sogutma çalismasi yapti.

Ahsap duvarlar yikildi

Yanginda büyük zarar gören ahsap yapi olan tarihî firinin 3’üncü kati itfaiye ekipleri tarafindan kontrollü sekilde yikildi. Yikim esnasinda polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi aldi.

Tarihî firin harabeye döndü

Tarihî firinin 3’üncü kati büyük oranda yikilirken, ortaya harabe bir görüntü çikti. Yanginda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri yanginin çikis sebebi ilgili çalisma baslatti.
Kaynak: İHA