Yeniden Refah Partisinin 2. Olagan Kongresi Izmir'de Gerçeklestirildi

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, Izmir’de partisinin 2. olagan kongresine katildi. Kongrede Millet Ittifaki’ni elestiren Erbakan, “Aylardir bir aday belirleyemedikten sonra altin günü gibi toplaniyor, yemek yiyorlar, çay içiyorlar, fotograf çektirip dagiliyorlar. Aynen hanimlarin yaptigi altin günleri gibi ortada bir sonuç yok" dedi.

Yeniden Refah Partisinin 2. Olagan Kongresi Izmir'de Gerçeklestirildi
Yeniden Refah Partisinin 2. olagan kongresi, Izmir’in Bayrakli ilçesinde bulunan Tepekule Kongre Merkezinde gerçeklestirildi.

Kongreye, Yeniden Refah Partisi Il Baskanlari, Ilçe Baskanlari ve kongre üyeleri katildi.



“300 bine yakin resmi üyemiz var”

Kongrede konusan Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, “4 yil önce kurulan Yeniden Refah Partisi’nin 300 bine yakin resmi üyesi var. Türkiye’nin en hizli büyüyen siyasi partisiyiz. Bu noktaya Erbakan Hocamizin dedigi gibi ’Biz tarih boyunca bütün büyük zaferlerimizi topumuz, tankimiz, tüfegimiz, paramiz düsmandan daha fazla oldugu için kazanmadik. Biz bütün büyük zaferlerimizi iman ile kazandik” diye konustu.



“Isçiye, memura ve emekliye yüzde 150 zam”

Iktidara seçildikten sonra 4 temel adim atacaklarini söyleyen Erbakan, "Gelir gelmez ilk isimiz isçiye, memura, emekliye, yüzde 150 maas zammi yaparak ise baslamaktadir. Çiftçiye, köylüye en yüksek tavan fiyatlar, ucuz elektrik. Ürettigi bütün mahsule devlet tarafindan alim garantisi, bütün girdilerin devlet tarafindan sübvanse edilmesi, 54. hükümette tarihimizde bunun uygulamalarinin hepsi var” dedi.



"Toplanip toplanip, dagiliyorlar"

Millet Ittifaki’ni elestiren Erbakan, "Toplanip toplanip, dagiliyorlar. 30 kere bas basa, 6 kere masa basinda 36 kez bir araya gelmisler. 36 bulusmanin sonunda ortaya bir cumhurbaskani adayi koyamamislar. Su ekonomik krizden nasil kurtulacagimiza dair bir reçete açiklayamamislar. Su ekonomik krizden kurtulup milletin alim gücünü arttirmaya yönelik Yeniden Refah Partimizin yaptigi gibi bir kaynak paketi kitabi ortaya koyamamislar. Hayret ediyorum gerçekten. 36 kez alti aydan beri bulusup bulusup ne konusuyorsunuz Allah askina. Asil bu meseleleri ortaya koymadiktan sonra bir aday belirleyemedikten sonra altin günü gibi toplaniyor, yemek yiyorlar, çay içiyorlar, fotograf çektirip dagiliyorlar. Aynen altin günleri gibi hanimlarin yaptigi ortada bir sonuç yok. Bu masa basindakilerden de bu millete bir hayir gelmesi mümkün degil. Bir defa içinde 15 yila yakin AK Parti hükümetlerinde bakanlik yapanlar oldu. En kritik bakanliklar. Devlet bakanligi, basbakanlik, dis isleri bakanligi, cumhurbaskanligi. Ortada bir fatura varsa bunun ortagi ayni zamanda sizsiniz. Vatandas bunu onlara söylüyor zaten. Türkiye birden bire siz AK Parti’den ayrildiktan sonra kötü olmadi” diye konustu.



"Izmir Türk’tür ve Türk kalacak"

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in 9 Eylül’deki açiklamalarini elestiren Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Bayram Sakartepe, “Izmir Türk’tür ve Türk kalacaktir. Çanakkale’yi unutmayin, 9 Eylül’ü unutmayin, Kuzeyleri unutmayin. Kibris Zaferimizi unutmayin. Eger bunlari hatirlarsaniz pek çok sey de yerli yerine gelir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA