Isparta'da Süslü Kadinlar Pedal Çevirdi

Isparta’da bisiklet kullanimini yayginlastirmak ve farkindalik olusturmak amaciyla "Süslü Kadinlar Bisiklet Turu" düzenlendi.

Isparta'da Süslü Kadinlar Pedal Çevirdi


Dünya Otomobilsiz Kentler Günü çerçevesinde bu yil 3.’sü düzenlenen etkinlikte, renkli kiyafetler giyerek bisikletlerini çiçeklerle süsleyen kadinlar Isparta Belediyesi önünde bir araya geldi. Kadinlar belediye önünden baslayarak Mimar Sinan Caddesi, Çay Boyu ve Aksu Caddesi üzerinden Valilik Meydani’na kadar pedal çevirdi. Süslü Kadinlar Bisiklet Turu Isparta organizatörü Neziha Çaliskan basin mensuplarina yaptigi açiklamada, “Süslü kadinlar turu 2013 yilinda Izmir’de baslamistir. 10 yil içerisinde büyüyen bu etkinlik, önce Türkiye’de daha sonra dünyaki sehirlerde bisikletine binen kadinlarin dikkatini çekmistir. Turumuz bu yil 32 ülkede es zamanli olarak, bagimsiz ve gönüllü kadinlar tarafindan yapiliyor. Geçmiste iklim degisikligi diyorduk. Simdi ise iklim krizi diyoruz. Bunun etkilerini çok aci bir sekilde yasadik ve yasiyoruz. Her bireyin bu konuyla ilgili yapabilecegi seyler var. Biz bisiklete binerek dünyaya olumlu katkilarda bulunabiliriz. Bir kisinin otomobil ile salinim yaptigi karbondioksiti bisiklet kullanarak 15 kat azaltiyor. Sehirlerin insan odakli olarak yeniden tasarlanmasini istiyoruz, kamu alanlarinin özellikle kadinlarin, çocuklarin ve yaslilarin rahatlikla ortak kullanimi için sunulmasini istiyoruz. Yaya ve bisikletler için güvenli ulasim, alt yapi hizmetleri istiyoruz.” seklinde konustu.



Isparta’da önceki bisiklet turlarina katilim sagladigini dile getiren Tansu Topoglu ise “Yilda bir gerçeklesiyor ama eglenceli oluyor. Isparta’da da üçüncü kez düzenlendi, seviyoruz böyle turlari” dedi.

Diger bir katilimci Meryem Demir ise Süslü Kadinlar Bisiklet Turu’na katilmaktan dolayi çok mutlu oldugunu belirterek “Böyle etkinliklerin daha fazla yapilmasini istiyoruz. Daha önce bir kere daha katildim. Motorsuz ulasim için kadinlarin trafikte, sokakta, disarida, sosyal hayatta daha çok görünür olmasi için süslü kadinlar bisiklet turunun devamini diliyorum” dedi.

Etkinlik devaminda Valilik Meydani’nda verilen konserle katilimci kadinlar doyasiya eglendi.
Kaynak: İHA