Altin Madalya Sahibi Vali Çiftçi, 36'Nci Kez Kan Bagisinda Bulundu

Çorum’da görev yaparken Kizilay’dan önce gümüs ardinda da altin madalya alan Valisi Mustafa Çiftçi, bugün 36. kez Kizilay’a kan bagisinda bulundu.

Altin Madalya Sahibi Vali Çiftçi, 36'Nci Kez Kan Bagisinda Bulundu


Bugüne kadar 35 kez kan bagisinda bulunan Vali Çiftçi, Çorumlulara çagrida bulunarak saglikli her bireyin gönüllülük esasina dayali kan bagisinda bulunmalarini istedi. Imkanlar elverdigi müddetçe düzenli olarak kan bagisinda bulundugunu açiklayan Vali Çiftçi, bugün 36’nci kez kan bagisinda bulundugunu ifade etti.

Yapilamayan tek ilacin kan oldugunun altini çizen Çiftçi, "Tek bir kaynagi var. O da insan. Saglikli olan, kan verebilecek durumda olan vatandaslarimizi Kizilay Kan Merkezi’ne gelerek kan bagisinda bulunmalari önem arz ediyor" dedi.



Sosyal medya hesabindan, Bugün Kizilay Kan Merkezimize giderek 36. bagisini gerçeklestirdigini duyuran Vali Mustafa Çiftçi, "Sagligim, sihhatim yerinde oldugu müddetçe kan bagisina devam etme yönünde bir iradem ve düsüncem var. Günlük 60-70 ünite taze kana ihtiyaç duyulan ilimizde, sartlari tutan herkesi kan bagisina davet ediyorum. Kan vermekle hem insanlara, hem de dogaya can verebiliriz." dedi.



Çorum’da Kasim 2018’de göreve baslayan Vali Mustafa Çiftçi, ilk kan bagisini 26 Ocak 2019’da yapti. Çorum’daki ikinci, toplamda 25. kan bagisini 2019’un Nisan ayinda yaparak Türk Kizilay’dan "gümüs madalya" kazanan Çiftçi, 18 Mayis 2022’de 35. kan bagisini yaparak Türk Kizilay’inin madalya yönetmeligine göre altin madalya almaya hak kazanmisti.
Kaynak: İHA