Prens Harry, 2 Yil Sonra Ilk Kez Askeri Üniforma Giyecek

Ingiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in torunu Prens Harry, kraliyet görevlerini birakip ABD’ye yerlesmesinden sonra ilk kez yeniden askeri üniforma giyecek.

Prens Harry, 2 Yil Sonra Ilk Kez Askeri Üniforma Giyecek
Ingiltere’nin en uzun süre tahtta kalan hükümdari unvanina sahip Kraliçe II. Elizabeth’in torunu Prens Harry’nin, Ingiltere Kraliyet ailesinden gelen görevlerini birakarak ABD’ye yerlesmesinden 2 yil sonra ilk kez yeniden askeri üniforma giyecegi öne sürüldü. 8 Eylül Persembe günü hayatini kaybeden Kraliçe II. Elizabeth için yarin gerçeklestirilecek ayinde, Prens Harry’nin, Kraliçenin diger torunlariyla birlikte cenaze basinda nöbet tutacagi belirtildi. Ingiliz basinina göre bir Kraliyet kaynagi, Prens William ve Harry’nin, ülkenin yeni hükümdari Kral III. Charles’in istegi üzerine askeri üniforma giyinecegini söyledi.

Kraliyet sözcüsü, Prens Harry’nin askeri üniforma giyecegini dogrulayarak, "Sussex Dükü Prens Harry’nin ülkesine ettigi hizmet, gaziler için yaptigi her sey ve silahli kuvvetlerin saygin bir üyesi oldugu düsünüldügünde, bu sagduyulu bir yaklasimdir. Kraliçe’nin torunlarinin, sevgili büyükannelerinin yasini tutarken, kendilerini iyi karsilanmis ve rahat hissetmeleri önemlidir. Majesteleri Kraliçe II. Elizabeth’in hayati ve mirasina odaklanmayi saygiyla rica ediyoruz" seklinde konustu.



Kraliçe’nin torunlari nöbet tutacak

Kraliyet sözcüsü, Cumartesi günkü ayine, Kraliçe’nin 8 torunun katilacagini ve 15 dakika boyunca cenazenin basinda sessiz nöbet tutulacagini belirtti.

Kraliçenin diger torunlari arasinda ise Galler Prensi William, Prenses Beatrice, Prenses Eygenie, Zara Tindall, Lady Louise Windsor, Peter Philips ve James Viscount yer aliyor. Galler Prensi William’in tabutun basinda, Sussex Dükü Harry’nin ise ayakucunda olacagi aktarildi. Kraliçe II. Elizabeth’in diger torunlari ise koyu renkli takim elbiseler giyinecek.

Kraliyet görevlerini birakan Prens Harry, 2020’den bu yana resmi etkinliklerde askeri üniforma giymiyordu. 38 yasindaki Prens Harry, dün yapilan bir törende Kraliçe’nin tabutunun arkasinda yürürken takim elbise giymisti. Ayni sekilde, Kraliyet görevleri elinden alinan York Dükü Prens Andrew da görevlerinin elinden alinmasindan bu yanan resmi etkinliklere yalnizca sivil kiyafetlerle katilabiliyor.
Kaynak: İHA