MHP'li Akçay Açiklamasi 'Kiliçdaroglu'nun Basini Çektigi Bu Ittifakin Birinci Amaci Kiskirticilik Yapmak'

MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, “Türkiye düsmanlari ve terör örgütleriyle is birligi yapiyorlar. Milli çikarlarimiza muhalefet ediyorlar. Toplumda karamsarlik umutsuzluk kaos çikarmaya çalisiyorlar. Kiliçdaroglu’nun basini çektigi bu ittifakin birinci amaci kiskirticilik yapmak” dedi.

MHP'li Akçay Açiklamasi 'Kiliçdaroglu'nun Basini Çektigi Bu Ittifakin Birinci Amaci Kiskirticilik Yapmak'
MHP, Manisa’da adim adim 2023 ilçe toplantilarina basladi.

MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin talimatlariyla baslatilan ve “2023’e dogru aday belli karar net” sloganiyla gerçeklesen “Adim Adim 2023 Ilçe Ilçe Anlatma ve Aydinlatma” Toplantisi çerçevesinde Sehzadeler ve Yunusemre toplantisi Kursunlu Han’da gerçeklesti.

Toplantinin açilis konusmasini yapan MHP Manisa Il Baskani Murat Öner, “Bilge liderimizin Devlet Bahçeli’nin de ifade ettigi üzere ‘Adim adim 2023, ilçe ilçe anlatma ve aydinlatma temasiyla yürüttügümüz çalismalarin önemi günden güne etkinlik, derinlik ve genislik kazanmistir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ‘Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben’ diyerek gelecege güçlü bir Türkiye birakma inanciyla var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. Milli meselelerdeki tavizsiz durusumuzu Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemiyle güçlendirerek dünyada ve bölgemizde yasanan olaganüstü durumlarda dahi istikrarimizi sürdürmekteyiz. Genel Baskanimiz Devlet Bahçeli’nin de söyledigi gibi 19 Mayis’tan intikam ve 29 Ekim’in rövansini aramak için pusuya yatmis köksüz ve is birlikçiler önce bizi asmak, bizi yenmek ve bizi etkisiz hale getirmek mecburiyetindedir. Bu inanç ve sorumluluk çerçevesinde Manisa’mizda 2023 seçimlerine hazirlaniyoruz” dedi.



“Amaçlari is yaptirmamak”

4 yillik süreci degerlendiren MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, CHP-HDP ve IYI Parti’nin meclisi istismar ettigini ve verdikleri soru önergeleriyle meclisin isleyisini engellemeye çalistiklarini belirterek, “Bu 4 yil süre içerisinde CHP-HDP-IP 950 adet soru önergesi vermisler. Dünya parlamentolarini birlestirsek, Türkiye gibi 20 ülkenin parlamentosunu birlestirsek bu kadar komisyon kurulma imkani yoktur. Bu istismardir. Bu dönemde 11 komisyon kurulmustur. Bizim meclis geleneginde de bütün parti gruplarinin ortak karariyla komisyon kurulur. Biz bunlari reddederiz. AK Parti - MHP oylariyla reddedildi. Reddederiz. Ekimde açilacak meclis yine reddedecegiz. Pesin pesin söylüyoruz. Saygi duyariz, gündeme getir konus. Ama bizi reddetti diye elestirme. Orada verilen grup önerilerinin pek çogu zaten Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim gündemimizde. AK Parti’nin gündeminde. Ayrica istismarci bir taktigin de sonucudur. Amaçlari Cumhur Ittifakinda gedik açmak ve iki partiyi karsi karsiya getirmek. Asin önemlisi meclisi tikamak. Bu kadar komisyon kurulsa mecliste ne kanun çikabilir, ne karar çikabilir, ne asri ihtisas komisyonlari çalisabilir. Milletvekillerinin bir çok görevi var. uluslararasi komisyonlar var. Grup önerileriyle lak lak yapip meclisi tikamis olurlar. Amaçlari da bu zaten is yaptirmamak” dedi.



“Türkiye düsmanlari ve terör örgütleriyle is birligi yapiyorlar”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun kiskirticilik yaptigini savunan Akçay, “Türkiye düsmanlari ve terör örgütleriyle is birligi yapiyorlar. Milli çikarlarimiza muhalefet ediyorlar. Toplumda karamsarlik umutsuzluk kaos çikarmaya çalisiyorlar. Kiliçdaroglu’nun basini çektigi bu ittifakin birinci amaci kiskirticilik yapmak. Bütün kurumlari, iyi yapilan seyleri de kötüleyip algi olusturmaya çalismak. Muhalefet partisinin görevi basta elestirmektir ama sadece muhalefet yapmak degil siyaset üretmektir. Milliyetçi Hareket Partisinin farki da budur. Biz muhalefetin nasil yapildigini ortaya koyduk. Simdi de bunun denge ve denetim fonksiyonu olarak ifade ediyoruz. Milli meselelerimizi ilgilendiren konularda hiçbir zaman gözü kara bir sekilde muhalefet anlayisina sahip olmadik. Bunlarin hiçbir çözüm önerisi projesi falan yoktur. Bunlar yok etmeye, yipratmaya kötülemeye yönelik olumsuz, edilgen bir üslupla siyaset yapiyorlar” dedi.

Akçay sözlerini söyle tamamladi:

“CHP sözcüleri diyorlar ki ‘su su su hususlarin patenti CHP’ye ait’ ne zaman var sende. ‘Bizde 2015 seçim beyannamemizde var’ diyor hemserimiz Özgür Özel. Sen gidiyorken biz geliyorduk, iki de tur atmistik. 2011 seçim beyannamemizde yer alan hususlardi bunlar. Milliyetçi Hareket Partisinin kanun tekliflerini takip etmislerdir. Biz bundan rahatsiz olmadik. Biz elestirmedik CHP’yi. Demokratik bir sekilde paylassin. Ama ‘Bunun patenti bize ait’ dediginde itiraz ederiz. Bunun patenti CHP’ye degil MHP’ye aittir.”

Toplantiya MHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, MYK Üyeleri Ali Uçak ve Mehmet Ödevli, Manisa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Güzgülü, MHP Manisa Il Baskani Murat Öner, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, MHP Yunusemre Ilçe Baskani Cemal Kutlar, MHP Sehzadeler Ilçe Baskani Sener Özten, AK Parti Sehzadeler Ilçe Baskani Mehmet Emin Çipiloglu, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi Baskanvekili ve Manisa Lokantacilar Odasi Baskani Mehmet Akgül, Birlik Yönetim Kurulu Üyesi ve Manisa Kahveciler Odasi Baskani Mehmet Çetin, Sehzadeler Ziraat Odasi Baskani Hüseyin Altindag, Manisa Hemseri Dernekleri Baskani Ragip Günes, sivil toplum kurulusu temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA