Zorlu Enerji'den Sürdürülebilirlik Yolunda Önemli Adim

Daha iyi bir gelecek için Akilli Hayat 2030 vizyonu dogrultusunda çalismaya devam eden Zorlu Enerji, sirketleri çevresel ve sosyal açidan sorumlu uygulamalar gelistirmeye tesvik eden UN Global Compact’ bünyesindeki CFO Koalisyonu tarafindan yayimlanan ’Entegre SKA Yatirimlari ve Finansman için CFO Ilkeleri’nin imzacisi oldu.

Zorlu Enerji'den Sürdürülebilirlik Yolunda Önemli Adim


Zorlu Enerji, sürdürülebilirlik çalismalarini, sosyal, ekonomik ve çevresel taahhütlerini uluslararasi ölçege tasimak amaciyla dünyanin en büyük kurumsal sürdürülebilirlik girisimi olan UN Global Compact’in, Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari (SKA) dogrultusunda olusturdugu “CFO Koalisyonu” tarafindan yayimlanan “Entegre SKA Yatirimlari ve Finansman için CFO Ilkeleri”nin imzacisi oldu.

Enerji sirketinin de aralarinda bulundugu CFO Ilkeleri imzacisi olan sirketler, sürdürülebilir kalkinmayi önemli ölçüde hizlandirabilecek yatirimlar ve sürdürülebilir finansman konusunda iddiali hedefler belirlemeyi taahhüt ediyor. Türkiye’den sayili sirketin imzacisi oldugu küresel olusuma dahil olan CFO’lar, önümüzdeki bes yil içinde yaklasik 500 milyar dolarlik finansal kaynagi SKA’lara yönelik yatirimlara ayiracaklarinin sözünü veriyor.

“2040’a kadar tüm deger zincirinde net sifir olmayi hedefliyoruz”

’Entegre SKA Yatirimlari ve Finansman için CFO Ilkeleri’nin imzacisi olmanin sirketleri çevresel ve sosyal açidan sorumlu uygulamalar gelistirmeye tesvik ettigini belirten Zorlu Enerji CFO’su Elif Yener, “Içinde bulundugumuz dönemde tüm sirketlerin en önemli önceligi artik sürdürülebilir bir yasam için uzun vadede deger olusturacak bir yaklasim ortaya koymak. Sirket olarak faaliyet gösterdigimiz her alanda bu vizyonla hareket ediyor ve sürdürülebilirligi basta finans olmak üzere her alanda is yapis biçimimiz olarak benimsiyoruz. Türkiye’nin sürdürülebilir alanda büyümesine destek olmayi amaçliyor ve bu dogrultuda gelistirdigimiz stratejimizle karbonsuzlasma ve biyoçesitliliginin gelistirilmesi yolunda katki sagliyoruz. CFO Ilkeleri imzacisi olarak ülkemizin sürdürülebilir kalkinmaya geçisini destekleyecek yatirimlar için gerekli finansmani saglama konusunda önümüzdeki dönemde hayata geçirecegimiz önemli is birlikleri planliyoruz” diye konustu.



Sirketlerinin 2030 yilina kadar ürettigi enerjinin tamamini yenilenebilir kaynaklardan saglamayi planladigini belirten Yener, sözlerini söyle sonlandirdi: “Kendi operasyonlarimizin yanisira müsterilerimizin de karbonsuz büyümelerini kolaylastirmak amaciyla çalisiyoruz. 2040’a kadar da tüm deger zincirimizin karbon nötr hale gelmesi için projeler gelistiriyor, uzun vadeli pozitif deger olusturmayi hedefliyoruz. Enerji ekosistemimizi yenilenebilir kaynaklara dayali olacak sekilde sekillendiriyor, yatirimlarimizin finansmanina da sürdürülebilirlik ve gelecek odakli yaklasiyoruz. Sermaye kaynaklarimizi çesitlendirmek için yenilikçi ve sürdürülebilir finansman araçlari kullanarak yatirimlarimizin bölgesel kalkinmayi desteklemesine dikkat ediyoruz. Bu bütünsel bakis açisi is dünyasina yayildikça, büyümenin artik sadece finansal performanstan ibaret olmadigini, gelecekte var olmak için sürdürülebilirlik performansinin öne çikacagini düsünüyorum.”
Kaynak: İHA