Yusufeli'nde Yeni Ilçedeki Konutlarin Tasinma Islemine Baslandi

Artvin’de baraj insaati çerçevesinde sular altinda kalacak olan Yusufeli ilçesinin tasinacagi yeni yerlesim yerinde bulunan konutlarin anahtar teslimlerine baslanarak yeni konutlara tasinma sürecine baslandi.

Yusufeli'nde Yeni Ilçedeki Konutlarin Tasinma Islemine Baslandi
Artvin’in Yusufeli ilçesinde yapimi devam temelden 275 metre yüksekligiyle Türkiye’nin birinci, dünyanin üçüncü en yüksek kemer baraji olacak Artvin’deki Yusufeli Barajinda son hazirliklar yapiliyor. Tamamlanan konutlar, borçlandirma ve becayis islemleriyle hak sahiplerine verilmeye baslandi. Mevcut ilçenin hemen üst kismindaki bulunan Yansiticilar-Sakut mevkiinde üç ayri bölgede 2015 yilinda baslayan çalismalar sonrasi hak sahiplerinin evlerine yakin zamanda tasinmaya baslayacaklar. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye’nin en büyük iskan projesi olma özelligi tasiyan ilçede, konut ve is yeri fiyatlarini belli olmasinin ardindan hak sahiplerine ev ve is yerleri teslim edilmeye baslandi.

Yusufeli ilçesinde yasayan halin yeni yerleskelere tamamen tasindiktan sonra kendisinde yeni yerinde makam koltugunda oturacagini söyleyen Yusufeli Belediye Baskani Eyüp Aytekin, “Bizim burada ki tesislerimi ve Belediye hizmet binamizi teslim alma süreci içerisindeyiz. Onlar tamamlandiginda bizde tasinacagiz. Gemiyi en son kaptan terk eder. Bütün hemserilerimiz buraya yerlestiginde bende buradaki makam koltugumda oturuyor olacagim. Belediye olarak su anda buraya yapmaya basladigimiz çalismalarimiz var. Bugünde olacak eksikler yarinda olacak. 70 senelik bir ilçeye belediye baskanligi yapiyorum. Simdi burayi inceledigimizde eksikler buluruz. Burada hep eksikler olacak. Zaten bir seyleri tamamlamak için her zaman çalismamiz olacak. Eksiksiz bir dünya dünya olmaz. Orasi muhakkak cennettir. Biz insallah buradaki eksikleri gidererek burayi cennete çevirecegiz. Baska insanlar buraya gelerek destek olacaklar. Yusufeli’nin ruhu degisecek. Önümüzdeki iki yil içerisinde de ne kadar muhtesem bir yer olacagini söylüyorlar. Cumhurbaskanimiz burayi 21. Yüzyil’in ilçesi olacak dedi.

Oldu mu oldu ve olacak” ifadelerini kullandi.

Bölge halkinin yeni evlerine tasinmaya basladigini sözlerine yansitan Artvin Milletvekili Erkan Balta, “Son döneme her hafta koordinasyon toplantilari yapiyoruz. Geldigimiz noktada bakiyoruz ki ilçemiz büyük anlamda toparlanmis anlamda. Bazi bölgelerde 15-20 içerisinde yapilacak düzenlemeler var. Buradaki binalar bitmis olsa bile insanlar burada yasamaya basladiklarinda onlari rahatsiz edecek tozdan veya görüntü kirliliginden ve gözünü en ufak görüntüsünü rahatsiz edecek detaylarla ilgilenerek buraya insanlarimizi tasimak için çalisiyoruz. Geldigimiz noktada ilçemizin artik tasinma haline geldigini söyleyebiliyoruz. Konutlarimiza gelmek isteyenler artik tez zamanda tasinabilir. Tabi tasinma sürecinin de planli bir sekilde ilerlemesi gerekiyor. Planlamayla beraber bölge bölge tasinmaya baslanacak. Kesin bir takvim vermiyoruz ama hazir oldugunu hissettigimiz için 18 Eylül’den itibaren sözlesmelere yapilarak 18’inden sonra tasinma konusunu daha net bir takvime baglayarak baslatmis olacagiz. Ben eski ilçemizin güzelliklerini su altinda kalacagindan dolayi hüznü var. Bir taraftan da yeni ilçemizin kendine has orijinal ve bugünün teknigiyle güzel bir ilçe merkezine kavusacagimizdan ötürü memnuniyet duyuyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA