Yabanci Seflere Kebap Yapmayi Ögretti

Ünlü Sef Tahir Tekin Öztan, gastronomi festivali Gastroantep için Gaziantep’e gelen yabanci seflere kebap yapmayi ögretti.

Yabanci Seflere Kebap Yapmayi Ögretti
Gaziantep’te 3 gün sürecek olan gastronomi festivali için birçok ülkeden yabanci sefler kente gelmeye basladi.

Festival öncesi Gaziantep’in yemek kültürünü tanitmak amaciyla bir program düzenleyen Sahan Restoranlari Yönetim Kurulu Baskani ve Sirehan Otel’in sahibi Tahir Tekin Öztan, yaklasik 40 yabanci sefe kebap yapmayi ögretti. Eglenceli anlara sahne olan etkinlikte sefler kebap yapmayi ögrendi.

Sef Tahir Tekin Öztan, “Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Fatma Sahin’in büyük katkilariyla yapilacak olan gastronomi festivali öncesi yabanci sefler Gaziantep’e geldi. Biz insanlarin yemek yiyip gitmesine razi degiliz. Biz ne yediklerini, kebabin ne oldugunu, nasil bir kültüre sahip oldugumuzu, ne kadar zengin bir kültüre sahip oldugumuzu ve Gaziantep kebabinin ne oldugunu onlara ayrintilariyla hem tattirdik, hem tanittik ve hep beraber çok güzel bir etkinlik yaptik” dedi.



“Gaziantep’e yilda 4 defa gelinmeli”

Gaziantep’e yilda en az 4 defa gelmek gerektigini belirten Öztan, “Bir kere gelmekle Gaziantep’i taniyamazsiniz dedik. Mutlaka Gaziantep’e en az yilda 4 defa gelmek gerekiyor. Bugün mevsim dolayisiyla patlican kebabi, Ali nazik, kusbasi ve ciger kültürümüzü anlattik” seklinde konustu.

Gastroantep’in içerik koordinatörü Gökmen Sözen ise, “Gastroantep uluslararasi bir gastronomi festivalidir. Bu nedenle dünyanin farkli yerlerinden sefleri biz burada agirliyoruz. Biz buradaki yemek kültürümüzün farkli yerlerde menülere eklenmesini istiyoruz. Bizi daha fazla tanimalarini istiyoruz. Bu nedenle Gaziantep’in yemek kültürünü onlara tattirarak, Gaziantep’i dünya markasi olarak dünyaya tanitma amacindayiz” diye konustu.

Kaynak: İHA