Palamuttaki Bolluk Fiyati Dibe Çekti

Sezonun baslamasi ile denizlere açilan balik tekneleri kasa kasa palamut baligi ile dönünce, tezgahlarda fiyatlar düstü. Palamut 25 liraya gerilerken adeta yok satiyor.

Palamuttaki Bolluk Fiyati Dibe Çekti
Karadeniz’e açilan balikçilar kasa kasa palamut ile dönüyor. Tekneleri agzina kadar dolu halde limana yanasan balikçilar, büyük sevinç yasiyor. Palamut baligi ise tezgahlarda en çok tercih edilen balik. Bir önceki sene yoklugu sebebi ile özlem duyulan baligin fiyati 25 liraya kadar düstü. Herkesin rahatlikla palamutu alabilecegini dile getiren balikçi Tuncay Kiliç, “Balik var, fiyatlarda gayet iyi. Iri palamutun 3 tanesini 100 liradan satiyoruz. 25 liraya kadar düsen palamutlar var. Tam zamani herkes çok rahatlik ile alip yiyebilir. Insanlarda almaya basladi.

Ilerleyen günlerde de böyle devam eder” ifadelerini kullandi.

“Bizi bile sasirtti”

Palamutun yagli ve bol olmasinin kendilerini bile sasirttigini dile getiren Kiliç, “Su zamanda bu kadar yagli olmasi bizi bile sasirtti. Büyüklerini izgaraya atiyoruz. Gayet tadi iyi ve yerinde. Küçükleri tavada gidiyor. Son bir iki gündür insanlar palamutu özledikleri için baligi alip yiyorlar. Ilerleyen günlerde böyle bolluk devam eder. Fiyatlarin asagiya inmesi ile satislarda iyi duruma geldi. Baligin olmasi tezgaha da yansiyor. Çorba parasi ile bir balik yiyebilir insanlar” dedi.

Kaynak: İHA