OYAK YATIRIM'dan Dijital Varlik Hizmetleri Için Uluslararasi Is Birligi

OYAK YATIRIM, Türkiye ve komsu ülkelere dijital varlik hizmetleri sunmak amaciyla Kanadali altyapi sirketi CLTS Technologies (Aquanow) ile mutabakat anlasmasi imzaladi. Anlasma kapsaminda iki taraf, Türkiye’de uygulamaya alinacak dijital varlik düzenlemelerine hazirlik çalismalari da gerçeklestirecek.



Ürün portföyünü gelistirerek artiran OYAK YATIRIM, sermaye piyasalari ve finansal hizmetler alanlarinda gelisen teknoloji ile yayginlasan dijitallesme yönünde adimlar atiyor. Sirket, Türkiye ve çevre ülkelerdeki dijital varlik hizmetleri potansiyelini arastirmak, dijital varliklar ve blockchain alaninda teknoloji/saklama/altyapi konularinda hizmet is birliklerini degerlendirmek üzere Kanadali CLTS Technologies (Aquanow) firmasi ile mutabakat anlasmasi imzaladi.

Yapilan açiklamaya göre, merkezi Kanada’da bulunan Aquanow firmasi, bugüne kadar 20’yi askin ülkede 200’ün üzerinde kurumsal müsteriye dijital varliklar konusunda altyapi ve finans hizmetleri sundu. Firma her ay yüzlerce finans kurulusu, isletme ve internet platformuna milyarlarca dolar degerinde dijital varlik hizmeti veriyor. OYAK Grup sirketlerinden OYAK YATIRIM ile Aquanow arasinda imzalanan anlasma kapsaminda, Türkiye’deki sermaye piyasalarinin gelisimine katki sunulmasi amaciyla; mevzuata uyum, dijital varlik güvenligi, varliklarin dijitallestirilmesi süreçleri, blockchain tabanli islemler, dijital varliklarin saklanmasi ve dijital varlik yatirimlari konulari basta olmak üzere bu alanda sunulabilecek alternatif hizmetler degerlendirilecek. Ayrica anlasma uyarinca Türkiye’de uygulamaya alinacak yasal düzenlemelere mümkün olan en hizli sekilde hazir olabilmek adina gerekli çalismalar yapilacak, karsilikli olarak bilgi ve deneyim paylasimi yapilacak.
Kaynak: İHA