Kagit Atiklari Egitim Yararina Dönüsüyor

Bilecik Belediyesi, Bilecik Kent Konseyi ve Tema Vakfi Bilecik Temsilciligi isbirliginde hazirlanan projeye mahalle muhtarlarinin destegi ile de kentteki tüm kagit atiklar geri dönüsüme tabi tutularak, egitim yararina kullanilacak.

Kagit Atiklari Egitim Yararina Dönüsüyor
Hazirlanan proje hakkinda bilgi veren Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, atik kagitlar dogaya kazandirilarak, ögrencilerin kirtasiye ihtiyaçlarinin karsilanmasinda kullanilacagini söyledi.

Subasi, "Vatandaslarimiz bulunduklari mahalle muhtarliklari ile Bilecik Kent Konseyi Hizmet binasina atik kagitlari birakarak, projeye destek verebileceklerdir. Doga severler, evlerinde, ofislerinde atil bulunan kitap, ansiklopedi, dergi, soru bankasi gibi atik kagitlari da belirlenen noktalara birakarak ihtiyaç sahibi ögrencilere kirtasiye malzemesi anlaminda destek verebilir. Geri dönüsüm oranini artirarak kagit ve karton ithalati azaltilabilir ve ülke ekonomisine fayda saglanabilir. Böylelikle kagit ve karton üretim için harcanan yüksek enerji ve su tüketiminden tasarruf saglanmis olur. Geri dönüsüme kazandiracagimiz 70 kilogram kagit ve karton ile 1 agaç kurtarabiliriz. Kurtardigimiz 1 agaç ise, günde 3 insanin tükettigi oksijeni üretebilir. 1 ton kagit ve karton hamuru için 2 ton agaç gerektigi bunun için de 20 agacin kesildigi ve kesilen 20 agaç ile sadece 200 bin sayfa yani 80 koli A/4 fotokopi kagidi üretilebildigi bilinmelidir” dedi.

Kaynak: İHA