Jandarmadan Erkeklere 'Kadina El Kal-Ka-Maz!' Farkindaligi

Aksaray’da kadina yönelik siddetin önlenmesi çerçevesinde birçok çalisma yapan jandarma ekipleri simdi de erkeklere yönelik “Kadina El Kal-Ka-Maz!” farkindaligi olusturuyor.

Jandarmadan Erkeklere 'Kadina El Kal-Ka-Maz!' Farkindaligi
Aksaray’da kadina yönelik siddetin önlenmesi için çesitli faaliyetler yaparak egitimler veren Il Jandarma Komutanligi ekipleri gece gündüz demeden farkindalik olusturmaya, egitim vermeye devam ediyor. Gündüzleri kadinlarla bulusan kadin astsubaylar aksamlari da erkeklere ulasarak kadina yönelik siddetin önlenmesi çerçevesinde egitimler veriyor. Kent genelinde farkindaligin olustugu çalismada ilçe, belde ve köylerde tüm kadinlara ulasan jandarma ekipleri simdi de erkeklere yönelik çalismalar baslatti. Geceleri dügünlerde, gündüzleri is yerlerinde ve sokakta tüm vatandaslara ulasan jandarma ekipleri ayrica kadilara KADES uygulamasi egitimi de veriyor.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan yazili açiklamada, “Kadina yönelik siddetle mücadele çerçevesinde bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkindalik faaliyetlerimize araliksiz devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA