Aydin Il Müftüsü Günes'ten 'Ahilik Haftasi' Ziyaretleri

Aydin Il Müftüsü Hasan Günes ve beraberindeki heyet, Ahilik Haftasi çerçevesinde Aydin Ticaret Odasi, Aydin Soförler Odasi ve Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odasi’ni ziyaret etti.

Aydin Il Müftüsü Günes'ten 'Ahilik Haftasi' Ziyaretleri


Aydin Il Müftülügü tarafindan ’Ahilik Haftasi’ etkinlikleri eçerçevesinde esnaf odalarina yönelik ziyaretler gerçeklestiriliyor. Il Müftüsü Hasan Günes, Il Müftü Yardimcisi Mehmet Atay ve Sube Müdürü Hüseyin Hasyilmaz, Aydin Ticaret Odasi Baskani Hakan Ülken, Aydin Soförler Odasi Baskani Semih Özmeriç, Aydin Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Muhammed Ali Künkçü’yü makamlarinda ziyaret etti.

Ziyarette ahilik hakkinda degerlendirmelerde bulunan Aydin Il Müftüsü Hasan Günes, ahiligin Haci Betas-i Veli’nin tavsiyesiyle Ahi Evran tarafindan kurulan esnaf dayanisma teskilati oldugunu, Selçuklu ve Osmanli dönemlerinde Anadolu’da yasayan halkin sanat, ticaret, ekonomi gibi çesitli meslek alanlarinda yetismelerini, onlari hem ekonomik hem de ahlaki yönden yetistiren, çalisma yasamini iyi insan meziyetlerini esas alarak düzenleyen bir örgütlenme oldugunu ve günümüze kadar devam edegelen ahilik geleneginin Aydin’da da yasatilmasindan duydugu memnuniyeti ifade etti.



Yapilan ziyaretlerde Diyanet Isleri Baskanligi yayinlarindan çesitli kitaplar hediye edildilirken, baskanlar Müftü Hasan Günes ve beraberindekilere nazik ziyaretlerinden ötürü memnuniyetlerini dile getirdi.
Kaynak: İHA