Atasehir'de Hastane Bahçesi 'Dünya Temizlik Günü' Için Temizlendi

Atasehir’de bulunan Fatih Sultan Mehmet Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin bahçesi, ‘Dünya Temizlik Günü’ çerçevesinde farkindalik olusturmak için temizlendi.

Atasehir'de Hastane Bahçesi 'Dünya Temizlik Günü' Için Temizlendi


Atasehir Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü ve Let’s Do It Çevre Koruma Kurulusu, Fatih Sultan Mehmet Egitim ve Arastirma Hastanesi bahçesini ‘15 Eylül Dünya Temizlik Günü’ çerçevesinde temizledi. Etkinlikte, Atasehir Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Çerkez, Atasehir Belediyesi Temizlik Isleri Müdürü Mehmet Simsek, ve Fatih Sultan Mehmet Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Baris Yilmaz da gönüllülerle birlikte bahçeyi temizledi. Etkinlik çerçevesinde, yere atilan cam, plastik, izmarit ve çesitli atiklar toplandi.

Atasehir Belediye Baskan Yardimcisi Orhan Çerkez, ”Hastanemizin bahçesindeyiz. Amacimiz, Dünya Temizlik Günü ile ilgili insanlarin dikkatini çekmek, çevreyi ve dogamizi korumak. Bu dünyada yalniz biz yasamiyoruz, bir sürü canlilar yasiyor. Onlarin hakkini gasp etmemek için, temiz bir yerde yasamak için bir etkinlik yaptik” dedi.



“Hastanenin içerisinden böyle bir faaliyet ve farkindalik olusturmaya baslanmasi çok önemli”

Fatih Sultan Mehmet Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Baris Yilmaz, ”Hastanemiz, 184 dönümlük bir arazi ve Atasehir sinirlari içerisinde en büyük yesillik alana sahip. Ayni zamanda çok fazla insan sirkülasyonunun ve hastaligin girdigi bir yer. Bu ister istemez bir kirlilige yol açiyor. Hastanenin içerisinden böyle bir faaliyet ve farkindalik olusturmaya baslanmasi çok önemli bizim için. Biz her ne kadar kendi ekiplerimizle burayi temiz tutmaya tutmaya çalissak da bu desteksiz olmuyor. Bu destegin hem belediye tarafindan veriliyor olmasi ama daha da önemlisi halkin farkindaligi olusturarak önce kirletmemeyi hedefleyecek bir dayanisma haline gelmesi bizim için çok önemliydi. Tesekkür ederek hemen baslamak istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA