Adana Polisi Faili Meçhul Cinayeti 'Kesik Parmaktan' Çözdü

Adana polisi, derede ölü bulunan sahsin basina tabancayla ates edilerek öldürüldügünü belirledi. Cesedin yüzük parmaginin kesik olmasi ve elindeki dövmeden ismini tespit eden polis, onu öldüren zanliyi yakaladi.

Adana Polisi Faili Meçhul Cinayeti 'Kesik Parmaktan' Çözdü
Edinilen bilgiye göre olay, 13 Eylül günü saat 07.30 siralarinda Seyhan ilçesi Yenidam Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre dere çevresinde gezen bir grup genç, sazliklarda erkek cesedi görünce 112 Acil Çagri Merkezi’ni aradi. Ihbar üzerine bölgeye polis ekibi sevk edildi. Bir kismi suyun içinde, basi ve kollari kopuk halde bulunan cesedin çikarilmasi için Su Alti Grup Amirligi ile itfaiyeden destek istendi. Ekiplerin olay yerindeki incelemesinin ardindan torbaya konulan ceset, vinç ile bulundugu yerden çikarildi. Adana Adli Tip Kurumu’nda yapilan otopside, cesedin basinda mermi çekirdegi oldugu saptandi. Olayin cinayet oldugunu belirleyen Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Cinayet Büro Amirligi bünyesinde özel ekip kuruldu. Polis önce öldürülen kisinin kimligini belirlemek için çalisma baslatti. Polis, ölen sahsin belirgin özelliklerini incelediginde elinin üzerinde dövme ve sag elinin yüzük parmaginin kopuk oldugunu tespit etti. Polis, son 6 ay içindeki kayip basvurularini inceledi. Yapilan incelemede cesedin 21 Agustos günü ailesinin kayip basvurusunda bulundugu Ömer Basdas’a (19) ait oldugu tespit edildi. Ekipler, Basdas’in 19 Agustos günü evden ayrildigini ve bir daha da geri dönmedigini saptadi. Bu tespitler üzerine ekipler, Basdas’in son görüstügü kisileri inceleyip, gittigi bölgelerdeki güvenlik kamerasi görüntülerini mercek altina aldi. Basdas’in evden ayrildiktan sonra arkadasi Hüseyin S.’nin (24) Gülbahçesi Mahallesi’ndeki evine gittigi belirlendi. Saat 03.00 siralarinda Hüseyin S.’nin Basdas ile birlikte cesedinin bulundugu bölgeye gittigi, birkaç saat sonra da tek basina döndügü tespit edildi. Cinayet süphelisi Hüseyin S.’nin Antalya’nin Alanya ilçesinde saklandigini saptayan ekipler, operasyon için harekete geçti. Adresine düzenlenen baskinda gözaltina alinan zanli Adana’ya getirildi.

Emniyete götürülen Hüseyin S. ifadesinde, Ömer Basdas’i tabancayla öldürdügünü itiraf etti. Olay günü konusmak istedigini söyleyerek Basdas’i evine çagirdigini anlatan Hüseyin S., “Olaydan birkaç gün önce cep telefonumdan kendi sosyal medya hesabina girmisti. Açik biraktigini görünce mesajlarina baktim. Sevgilim Büsra Z.’ye ‘Selam canim. Seni özledim, görüselim’ seklinde mesaj attigini gördüm. Bu konuyu konusmak için dere kenarina gittik. Önce tabancayla yere bir el ates edip, olayi anlatmasini söyledim. Daha sonra tabancayi basina dayayip, ‘Büsra ile birlikte oldunuz mu?’ diye sordum. Birlikte olduklarini söyleyince basina siktim. Ömer dereye düstü, ben de eve döndüm. Ellerim kan olmustu. Arkadasim Alaaddin Aç da ‘Ömer’i öldürdün mü?’ diye sordu. Basta söylemedim ancak ertesi gün anlattim. Alaaddin ile birlikte olay yerine gittik ancak cesedi göremedik. Sonrasinda buralari terk edip, Alanya’ya gittim” dedi.

Hüseyin S.’nin ifadesi üzerine arkadasi Alaaddin A. (30) da gözaltina alindi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Hüseyin S. tutuklanirken, Alaaddin A. adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA