Basaksehir'de 7 Yilda 247 Genç Spor Akademisini Kazandi

Sporun sehri Basaksehir’de, BESYO Hazirlik Akademisi’nin 7. dönem kursiyerleri sertifikalarini törenle aldi. Törende konusan Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Geride biraktigimiz 7 yilda, üniversite hayaliyle aramiza katilan 266 gencimizden 247’si spor akademisini kazanmayi basardi” dedi.

Basaksehir'de 7 Yilda 247 Genç Spor Akademisini Kazandi
Basaksehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Müdürlügü koordinasyonunda spor akademilerine girmek isteyenlere yönelik açtigi hazirlik kurslari ile gençlerin hayallerine kavusmasina destek olmaya devam ediyor. Akdeminin yedinci döneminde yer alan ve tamami spor akademisini kazanan 56 ögrenci için Basaksehir Belediyesi’nde sertifika töreni düzenlendi.



“Basari çitasi her geçen gün yükseliyor”

Hayallerini gerçege dönüstüren gençleri tebrik eden Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu, “Ailemizin bir üyesi olarak Basaksehir’imizi en güzel sekilde temsil edeceginize inaniyorum. Beden Egitimi ve Spor Yüksekokulu Hazirlik Akademimizin kapilarini 2016 yilinda açtik. Her geçen her yil, hem basari çitamizi hem de kursiyer sayimizi sürekli yükseltiyoruz. Geride biraktigimiz 7 yilda, üniversite hayaliyle aramiza katilan 266 gencimizden 247’si spor akademisini kazanmayi basardi” diye konustu.



“Türkiye’de bir ilke imza attik”

Akademide gençlerin antrenman temposunu her gün yükselterek basariya ulastigini ifade eden Baskan Kartoglu, “Türkiye’de bir ilke imza atarak spor akademisi hazirlik müfredatini olusturduk. Müfredat kapsaminda birçok yenilige imza attik. Gençlerimizin bedensel gelisimi için her birine özel beslenme programi hazirladik, diyetisyenlerimizle takip ettik. Önümüzdeki dönemlerde basari çitamizi daima en yukarida tutacagiz. Basaksehir’imize ve Basaksehir gençligimize yakisan budur” seklinde konustu.

Kaynak: İHA