Bakan Nebati Açiklamasi 'Hedefimiz Sadece Büyüme Degil, Refahin Toplumun Tüm Kesimlerine Yayilmasi'

Hazine ve Maliye Bakani Nureddin Nebati, izledikleri ekonomi politikasinin hedefinin sadece büyüme olmadigini, temel amaçlarinin ekonomik büyümenin olusturacagi refahi toplumun tüm kesimlerine yaymak oldugunu ifade etti.

Bakan Nebati Açiklamasi 'Hedefimiz Sadece Büyüme Degil, Refahin Toplumun Tüm Kesimlerine Yayilmasi'
Hazine ve Maliye Bakani Dr. Nureddin Nebati, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ile ortak yürüttükleri Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesine iliskin yazili bir açiklama yapti.

Bakan Nebati, açiklamasinda sunlari kaydetti:

“Ekonomi politikamizin hedefi sadece büyüme degil. Temel amacimiz, ekonomik büyümenin olusturacagi refahi toplumun tüm kesimlerine yaymak. Vatandaslarimizi ev sahibi yapmak için Türkiye tarihinin en büyük sosyal konut projesini Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz ile baslatiyoruz. Emeklilerimiz, isçilerimiz, ögrencilerimiz, sehit yakinlarimiz, gazilerimiz ve engelli vatandaslarimiz için büyük ölçekli bir bütçe ayirdik, toplam 250 bin konut insa edecegiz. Böylece, Hazine’nin destegiyle 1 milyondan fazla vatandasimizi güvenli konutlara tasiyacagiz.

Söz konusu yatirimin çarpan etkisiyle 1 trilyon 500 milyar lirayi asan ekonomik deger olusturacagini öngördüklerini dile getiren Nebati, “Bu dev proje ile en az 100 bin yeni istihdam olusturacak, 250’den fazla alt sektörün, sanayinin ve ticaretin çarklarini hizlandiracagiz. Ekonomimizde itici güç olacak bu büyük proje, tüm Türkiye’ye hayirli ugurlu olsun”.

(Mustafa Cenik /IHA)
Kaynak: İHA