Alanya'da Geleneksel Asure Etkinligi

Alanya Belediyesi, Muharrem Ayi vesilesiyle her yil geleneksel olarak düzenledigi asure ikram etkinligini bu yil da gerçeklestirdi. Sali Pazari’nda 4 bin kisilik asure ikram edildi.

Alanya'da Geleneksel Asure Etkinligi
Alanya Belediyesi geleneksel hale getirdigi bugday, nohut, fasulye, incir, tarçin ve seker gibi 40’a yakin malzemeyle hazirlanan, bolluk ve bereketin simgesi asure dagitimini bu yil da gerçeklestirdi. Sali Pazari’nda kurulan alanda, 4 bin kisi için hazirlanan asureler, 09.30’dan itibaren vatandaslara ikram edildi. Ikram etkinligine Alanya Kaymakami Fatih Ürkmezer, MHP Alanya Ilçe Baskani Mustafa Türkdogan, oda baskanlari ile çok sayida muhtar ve vatandas katildi.



“4 bin vatandasimiza ikramda bulunduk”

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, etkinlige katilan vatandaslara tesekkür ederek, “Bizi biz yapan degerlerimiz var. Bu degerleri korumak ve yasatmak da bizlerin görevleri arasinda yer aliyor. Bugün hazirladigimiz 4 bin kisilik asureyi vatandaslarimiza ikram ettik. Gelenegimizi hep birlikte gerçeklestirdik. Bu vesileyle bir kez daha vatandaslarimizin Muharrem Ayi’ni tebrik ediyor, asure programimiza katilan herkese tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA