Belediye Ekipleri 421 Insaat Faaliyeti Durdurdu

Bodrum Belediyesi ekipleri, kaba insaat faaliyetlerinin durduruldugu 1 Haziran 2022 gününden bu yana sürdürdükleri denetimlerde, yasagi hiçe sayarak çalismalarina devam eden toplam 421 insaat faaliyetini durdurdu.

Belediye Ekipleri 421 Insaat Faaliyeti Durdurdu


Kültür ve Turizm Bakanligi’nin 10.03.2015 tarih ve 03 sayili genelgesiyle turizm faaliyetlerinin yogunlastigi 15 Mayis-15 Ekim tarihleri arasinda her yil uygulanan insaat yasaginin baslangiç tarihi, Mugla Valiligi Il Kültür ve Turizm Müdürlügü Yatirim ve Isletmeler Sube Müdürlügü’nün 2518820 sayili yazisi ile bu yil 17 Haziran 2022 gününe kadar uzatilmisti. Ancak yasanan birtakim gelismelerin ardindan bu tarih 31 Mayis’a çekildi. Insaat yasaklarinin basladigi 1 Haziran tarihinden bu yana denetimlerini siklastiran Bodrum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, rutin denetimlerinin yani sira vatandaslardan gelen sikayetleri de degerlendirerek yasagi delen, kurallara uymayan, çalismalarina ara vermeyen firmalarin insaatlarini mühürlüyor.

Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, ekiplerin denetimleri sonrasi yaptiklari mühürleme islemlerine ragmen bazi firmalarin israrla kaba insaat faaliyetlerine devam etmeye çalistiklarini bu nedenle uygulanan para cezalarinin caydirici olmasi açisindan daha da artirilmasi gerektigini söyledi.

Baskan Aras, belediye ekiplerinin yetkileri dahilinde siki bir denetim gerçeklestirdigini belirterek, “Zabita ekiplerimiz, kimseye taviz vermeden gidiyorlar, islem yapiyorlar, tutanak tutuyorlar, faaliyet durduruyorlar, santiye bosalttiriyorlar. Biz, bu yasak kararini tüm santiyelere ve beton firmalarina teblig ettik. Ekimde yeniden insaat yapmaya baslayacaklar. Biraksinlar da 3 ay turizmciler, burada yasayan misafirler, vatandaslarimiz rahat etsin" dedi.



Bodrum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, 1 Haziran’dan bu yana yaptiklari denetimler sonucunda 421 insaat çalismasini durdururken ilgili 382 firma hakkinda ceza kesti.
Kaynak: İHA