Israil Gazze Seridi'ni Vurdu Açiklamasi 4 Ölü, 19 Yarali

Israil Savunma Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, "Israil Savunma Kuvvetleri, Gazze’deki Filistin Islami Cihat Örgütü’nün dogrudan tehditlerinin ardindan Gazze Seridi’ni vuruyor. Sivil yerlesim noktasinda özel durum ilan edildi" ifadeleri kullanildi. Saldirida 4 kisi hayatini kaybetti, 19 kisi de yaralandi.

Israil Gazze Seridi'ni Vurdu Açiklamasi 4 Ölü, 19 Yarali
Israil Savunma Bakanligi, Filistin Islami Cihat Örgütü’nün artan saldiri tehdidi nedeniyle Gazze Seridi’nin vuruldugunu duyurdu. Bakanliktan yapilan açiklamada, "Israil Savunma Kuvvetleri, Gazze’deki Filistin Islami Cihat Örgütü’nün dogrudan tehditlerinin ardindan Gazze Seridi’ni vuruyor. Sivil yerlesim noktasinda özel durum ilan edildi" dendi.

Israil sivilleri hedef aldi

Filistin Saglik Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, saldirida aralarinda 4 yasinda bir çocugun da bulundugu 4 kisinin hayatini kaybettigi ve en az 19 kisinin yaralandigini bildirildi.

Sosyal medyada paylasilan görüntülerde, sivil yerlesim alanlarinin vuruldugu ve binalardan dumanlarin yükseldigi görüldü.

Örgüt, Bati Seria liderinin gözaltina alinmasina karsilik Sali gününden beri çesitli saldiri tehditlerinde bulunarak yollarin kapanmasina ve sokaga çikma yasagina neden oluyor.
Kaynak: İHA