NATO Müttefik Kara Komutanliginda Görev Devir Teslim Töreni
Izmir Buca’da bulunan NATO Müttefik Kara Komutanliginda düzenlenen devir teslim töreninde, Orgeneral Darryl A. Williams, NATO Müttefik Kara Komutanligi görevini Korgeneral Roger L. Cloutier’dan devraldi. Törende konusan NATO Avrupa Müttefik Yüksek Komutani Orgeneral Christopher G. Cavoli, "Görevimiz, Rusya’nin Ukrayna’daki yasa disi ve sebepsiz isgaline karsi her zamankinden daha önemli hale geldi" dedi.

"Türkiye ile yeniden baglanti kurdugum için ayricalikliyim"
Orgeneral Williams ise yeniden Izmir’de olmaktan ve LANDCOM Komutani olarak tekrar hizmet vermekten dolayi duydugu heyecandan bahsetti. General Willliams, “Bu özel ekibe yeniden katildigim ve bu güzel ülke Türkiye ile yeniden baglanti kurdugum için ayricalikliyim. LANDCOM Komutani ve ABD Ordusu Avrupa ve Afrika Komutani olarak ana çabam hazir olmak ve ittifakin da hazir olmasini saglamaktir. Silahli kuvvetlerimizin bir numarali isi özgürlügümüzü ve çikarlarimizi her yerde ve her sartta savunabilmek için hazir bulunmaktir. Bu her zaman komutaniniz olarak benim önceligim olacaktir” sözlerine yer verdi.
"Izmir’i evimiz olarak düsünecegiz"
Görevi devreden Cloutier da ev sahibi ülke Türkiye’ye tesekkürlerini ileterek "Bu muhtesem, güzel ülkede yasamak ve çalismak ne büyük bir nimet. Türk liderliginden aldigimiz inanilmaz destek hakkinda ne söylesem az. Izmir yasamak ve çalismak için harika bir yer. Türk insaninin sicakligi ve misafirperverliginin esi benzeri bulunmuyor. Diane ve ben, her zaman Izmir’i evimiz olarak düsünecegiz. Bu görev sirasinda bana kisisel olarak destek veren herkese tesekkür ediyorum" diye konustu.
LANDCOM’un 6’nci komutani olarak görevi devralan Orgeneral Williams, LANDCOM Komutanligi görevini üstlenen 4 yildiza sahip ilk komutan oldu. Orgeneral Williams, su an Almanya’nin Wiesbaden kentinde ABD Avrupa-Afrika Ordusu’nu komuta ediyor. Daha önce ise ABD Askeri Akademisi’nde ilk Afrikali-ABD’li müfettisi olarak görev yapmisti.
