Karabük'te Atil Durumdaki Okul 'Köy Yasam Merkezi'ne Dönüstürülüyor

Karabük merkez ilçeye bagli Ödemis köyünde kullanimda olmayan okul "Anadolu’ya Dönüs" projesi çerçevesinde "Köy Yasam Merkezi"ne dönüstürülecek.

Karabük'te Atil Durumdaki Okul 'Köy Yasam Merkezi'ne Dönüstürülüyor
Milli Egitim Bakani Mahmut Özer’in "Anadolu’ya Dönüs" projesi olarak nitelendirdigi köy yasam merkezleri kurulmaya baslandi. Karabük’te bir örnegi olmasi planlanan Ödemis Köy Yasam Merkezi 3 bin 250 metrekarelik bahçe alaniyla her yastan kesimin faydalanabilecegi bir faaliyet merkezine dönüsecek.

Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, beraberindeki heyetle birlikte onarimi devam eden yasam merkezinde incelemelerde bulundu.

Akbas, bahçe ve çevre düzenlemesinin köy muhtari Abdullah Peker’in öncülügünde köyde yasayan vatandaslarin isbirligi ile yapildigi Köy Yasam Merkezi’nde bakim, onarim ve tadilat çalismalarinin baslatildigini belirtti.

Milli Egitim Bakanligi ile Tarim ve Orman Bakanligi is birliginde gerçeklestirilen projeyle, kullanilmayan köy okulu binalari, ihtiyaçlar dogrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane, matematik, doga, bilim ve tasarim atölyeleri gibi farkli alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kamplari gibi egitsel ve sosyal etkinliklerin yapilacagi alanlara dönüstürülecegini ifade eden Akbas, "Bu çerçevede ögrencilerimiz arasindaki firsat esitligini saglayabilmek bakimindan bu merkezlerin açilmasi büyük önem arz etmektedir. Proje ile ögrencilerimizin ve köy halkinin hizmetine sunulacak merkezlerimizin onarimi en kisa sürede tamamlanacaktir. Ilimize ve köyümüze simdiden hayirli olsun" diye konustu.

Kaynak: İHA