Akçaabat Katli Otopark Ve Pazar Yeri Insaatinin Temel Atma Töreni Yapildi

Trabzon Büyüksehir Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi isbirliginde ilçede yapimina baslanan Akçaabat Kapali Otopark ve Pazar Yeri insaatinin temel atma töreni yapildi.

Akçaabat Katli Otopark Ve Pazar Yeri Insaatinin Temel Atma Töreni Yapildi
Akçaabat Sali (Kadinlar) pazarinda yapilan törene Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, AK Parti Trabzon Il Baskani Sezgin Mumcu, MHP Trabzon Il Baskani Bekir Sitki Tarim, AK Parti Akçaabat Ilçe Baskani A.Hüseyin Altintepe, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayida vatandas katildi.

Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Evliya Çelebinin Seyahatnamesine konu olan Akçaabat Sali Pazarinin yeniden insa edilmesinden duydugu memnuniyeti dile getirerek “ Hepimizin malumu Akçaabat hem nüfusu hem de yüzölçümü olarak Ortahisar’dan sonra Trabzon’un en büyük ikinci ilçesi. Nüfus sayimlarinda 128 bin 500 olarak belirlenen ilçemizin nüfusu özellikle yaz aylarinda iki üç kat atmakta ve buna bagli olarak da sehrimizdeki araç sayilari da ayni oranda artmaktadir. Son yillarda bir hayli sorun teskil eden paklanma konusunda otopark ve trafik yogunlugunda ise alternatif güney geçis yollari üzerinde Büyüksehir Belediye Baskanimizla, Milletvekillerimizle, il ve Ilçe Baskanlarimizla birlikte projeler üretip neler yapilabilir konusunda istisareler yapiyoruz. 2019 yili Mahalli Idareler Genel Seçimlerinden önce vaat ettigimiz projelerden biri olan Katli Otopark Projesini Trabzon Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte Ilçemizde hayata geçiriyoruz. Bugün burada ilçemizin otopark ihtiyacina önemli katki saglayacak olan katli otopark ve pazar yeri insaatinin temelini atiyoruz. Bu proje hem sehrimizde otopark ihtiyacina katki saglayacagi gibi ayni zamanda üzerinde yapilacak olan pazar yeri ile de Ilçemiz modern bir pazar alanina kavusmus olacak. Yerli üreticilerimizin nezih ortamda ürünlerini satabilecekleri, alisverise gelen vatandaslarimizin ise modern bir ortamda alisveris yapabilecekleri pazar yeri insaatinin ve otoparkin simdiden Ilçemize hayirli olmasini diliyorum. Akçaabat’imiza Katli Otopark ve Pazar Yeri insaatini kazandiran, her daim bizlere destek olan Trabzon Büyüksehir Belediye Baskanimiz Murat Zorluoglu basta olmak üzere Milletvekillerimize, Il ve Ilçe Baskanlarimiza ve emegi geçen herkese sükranlarimi sunuyor hepinize hayirli günler diliyorum” dedi.

Protokol konusmalarinin ardindan hazirlanan platformda butona basilarak temel betonunun dökülmesi baslatildi.
Kaynak: İHA