5. Edremit Kitap Fuari 13 Agustos'ta Basliyor

Balikesir’in Edremit ilçesinde geleneksel hale gelen Edremit Kitap Fuari’nin besincisi bu yil 13-21 Agustos tarihleri arasinda yapilacak.

5. Edremit Kitap Fuari 13 Agustos'ta Basliyor
“Ölmez Agacin Gölgesinde Kitap” slogani ile yapilacak 5. Edremit Kitap Fuari 13 Agustos 2022 Cumartesi günü saat 19:00’da Edremit Altinkum Belediye Tesisleri’nde yapilacak açilis töreni ile baslayacak ve 9 gün sürecek. Fuara 200’e yakin konuk ve 60 yayinevi katilacak.

Edremit Belediye Baskani Selman Hasan Arslan yaptigi açiklamada “Kitap fuariyla Edremit’te yetisen Sabahattin Ali basta olmak üzere yine Körfez’in önemli ismi yazar Mustafa Seyit Sutöven’e layik olmaya, onlarin kitaplar ve siirler üzerinden yaydiklari aydinlanma isigini bir kez daha bütün Türkiye’ye yaymak istiyoruz. Besincisini gerçeklestirecegimiz bu büyük etkinlik, ölmez agaç olan Zeytin’in gölgesinde barisi ve kardesligi büyüten yazarlari, gazetecileri, akademisyenleri, belediye baskanlarini ve milletvekillerini kitapseverlerle bulusturacak. 5. Edremit Kitap Fuari yalnizca kitaba sahip çikma anlamina gelmeyecek, ayni zamanda Kaz Daglari’na, tarihimize, tarimimiza, turizmimize sahip çikmak anlamina da gelecek” dedi.

13 Agustos Cumartesi günü baslayip, 23 Agustos Pazar günü bitecek 5. Edremit Kitap Fuari’nda Türk edebiyatinin önemli yazarlari, sairleri, tarihçileri ve gazetecileri kitapseverlerle bulusurken, fuara katilacak birçok belediye baskani milletvekili ve sendikaci da Türkiye gerçeklerini anlatacak.

60’a yakin yayinevinin katilacagi 5. Edremit Kitap Fuari’na 200’e yakin da konuk katilacak, dokuz gün boyunca 40 civarinda söylesi yapilacak, yazarlar kitaplarini imzalayacak.

Altinkum’daki Edremit Belediye Tesisleri’nde yapilacak 5. Edremit Kitap Fuari, 13 Agustos Cumartesi günü saat 19:00’da kapilarini açacak ve her gün saat 18:00 ile 24:00 arasi kitapseverlere hizmet verecek.
Kaynak: İHA