Salih Çetiner Açiklamasi '30 Agustos, Tarih Sahnesine Çikisin Ilanidir'

Kütahya 30 Agustos Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Salih Çetiner, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla kutlama mesaji yayinladi.

Salih Çetiner Açiklamasi '30 Agustos, Tarih Sahnesine Çikisin Ilanidir'
Çetiner, 30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesi’nin tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden dogusunun, sahlanisinin ve tarih sahnesine yeniden çikisinin ilani oldugunu kaydetti.

Çetiner, "Bildiginiz üzere sanli tarihimizde 30 Agustos ismi hem Kütahya’miz hem de Türk milleti adina büyük önem tasimaktadir. Organize Sanayi Bölgemizin adini Kasim 2019’da alinan karar ile Kütahya 30 Agustos Organize Sanayi Bölgesi olarak degistirmis idik.30 Agustos OSB olarak 100. Yili’ni kutladigimiz Zafer Bayramimizi gururunu yasiyoruz. 1919 yilinda Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülügünde baslatilan kurtulus mücadelesi, 30 Agustos Baskomutanlik Meydan Muharebesi ile kesin ve kalici bir zafere ulasmistir. 30 Agustos zaferiyle bu topraklarin ezeli ve ebedi vatanimiz oldugu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmistir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden dogusunun, sahlanisinin, tarih sahnesine yeniden çikisinin ilanidir. Ülkemizdeki ve dünyanin dört bir yanindaki vatandaslarimizin, adini almaktan onur duydugumuz 30 Agustos Zafer Bayrami’ni gönülden tebrik ediyoruz. Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Baskomutani Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarini bir kez daha minnetle yâd ediyorum. Bin yildir bu vatani korumak için hayatlarini feda etmis tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize saglikli, huzurlu ömürler diliyorum" diye konustu.

(EFE-)
Kaynak: İHA