Seçer, Anamur Ve Bozyazi'da Vatandaslarla Bulustu

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, ikinci bölge ziyaretleri çerçevesinde Anamur ve Bozyazi ilçesinin yayla köylerinde vatandaslarla bir araya geldi.

Seçer, Anamur Ve Bozyazi'da Vatandaslarla Bulustu
Anamur merkezdeki programinin ardindan Çeltikçi Mahallesi’nde yer alan serayi gezen ve yetisen tropikal meyveleri inceleyen Baskan Seçer, “Anamur’da yeni bir tropikal cennet doguyor. Buralarda avokado, çarkifelek, papaya, yildiz meyvesi, ejder meyvesi yetisiyor. Büyüksehir Belediyesi olarak fide-fidan destegi yapiyoruz ve bu meyveler de yaptigimiz fide ve fidanlarin ürünleri. Muz da elbette Anamur için çok sey ifade ediyor. 30 bin dönüm alanda 180 bin ton üretimi olan muz, Anamur’un ekonomik hasilasinin çok önemli bir kismini olusturan meyve. Anamur, Bozyazi, Aydincik; tropikal meyvelerden, ceviz ve elma agaçlarina kadar her türlü meyvenin yetistigi bir yeryüzü cenneti" dedi.



Yayla ziyaretlerinin ilk duragi Kas Yaylasi oldu

Anamur merkezden ayrilarak sirasiyla Kas, Abanoz ve Halkali mahallelerine geçen Baskan Seçer, vatandaslarla sohbet ederek taleplerini dinledi. Baskan Seçer ayrica, MESKI tarafindan Anamur Çariklar Mahallesi Halkali mevkiinde yapilan içme suyu yapim isini inceleyerek yetkililerden bilgi aldi. Buradan Akpinar Mahallesi’ne geçen Seçer, ziyaretlerde özellikle yol konusundaki sorulara yanit verdi. Akpinar’in ardindan Bozyazi’nin Ardiçlitas Mahallesi’ni ziyaret eden Seçer, Büyüksehir Belediyesinin 2023 yili programinda yer alan ve vatandaslardan tekrar talep gelmesi üzerine Ardiçlitas Grup Yolunu yapacaklarini söyledi.



Baskan Seçer Ardiçlitas Mahallesi’nin ardindan, son olarak Bozyazi’nin Elmakuzu Mahallesi’nde vatandaslarla bir araya geldi. Çamliyayla’dan Mut’a kadar her yeri gezdigini ve vatandaslarin taleplerini yerinde almak istedigini söyleyen Seçer, “Ülke olarak, özellikle ekonomik anlamda zor bir dönemden geçiyoruz. Fakat bizim için de kolay bir dönem degil. Göreve geldigim günden bugüne kadar, bana oy veren vermeyen 2 milyon İçellinin belediye baskaniyim. Fakat yerel yönetim olarak hizmet yapmak için kullanacagimiz krediye, finansmana, hibelere ulasamiyoruz. Evraklarimiz gecikiyor, basit tahsisler yapilmiyor. Bunlar da bizi sikintiya sokuyor, hizmetleri geciktiriyor, enerjimizi aliyor" ifadelerini kullandi.

“Büyüksehir Belediyesi İçel halkinin güvencesidir”

Her seye ragmen vatandaslarin hizmet taleplerini aksatmadan yerine getirdiklerine deginen, Büyüksehir Belediyesinin Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezlerinde egitim alan ögrencilerin basarilarini anlatarak, üniversiteyi kazanan ögrencilere yapilan ögrenim yardimlarindan refakatçi evine, evde saglik hizmetinden ’Teksin’ uygulamasina ve ashaneye kadar hayata geçirdikleri projelerden bahseden Seçer, “Rutin belediyecilik hizmetlerini düzenli bir sekilde yapiyoruz. Bunun yaninda da sosyal hizmetlerle insanlara dokunuyor ve belediyecilikte tarih yaziyoruz. Ihtiyaç sahibine de yoksuluna da yoluna da ögrencisine de çocuguna da herkese yetisiyoruz. Muazzam bir sekilde çalisiyor ve hizmetlerimizi yapiyoruz” diye konustu.



“Insanlarin gönlüne dokunmaya çalisiyoruz”

Baskan Seçer sosyal hizmetler alaninda hayata geçirdikleri hizmetleri siralarken, “Zamaninda çok üstüme geldiler. Bana ‘Çorbaci Baskan’ dediler. Yaptigimiz isleri küçümsediler. Sonra baktilar ki, bu isler önemli. Simdi herkes tebrik ediyor. Her sey yol, asfalt, köprü degil. Bugün 2 üniversitenin kapisinda ve 30 mahallede, 3,5 liraya 3 çesit yemek satis noktalarimiz var. Kisin kentin her noktasinda sicak çorba dagitiyoruz. Su anda cenazesi olan vatandaslarimiz için, taziye yemegi uygulamasini da baslattik. Ekonomik krizi, herkesin iliklerine kadar hissettigi bir dönemde, bu hizmetlerin degeri daha iyi anlasildi. Biz, insanlarin gönlüne dokunmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.



“Sözümün agirligi olduguna inandigim için bu kadar rahat geziyorum”

İçel’in her noktasina gönül rahatligi ile gittigini söyleyen Seçer, “Güzel hizmetler yapiyoruz. Onun için buradayim. Ben, sözümün agirligi olduguna inandigim için bu kadar rahat geziyorum, insanlara birebir anlatiyorum. İçel Büyüksehir Belediyesi, 3 buçuk yildir görevini layikiyla yapiyor ve yapmaya da devam edecek” ifadelerini kullandi.

‘Siyasette 3 Z formülü vardir’ diyen Baskan Seçer, “Ziyaret, zarafet, ziyafet. Siyasetçinin insan iliskileri iyi olacak. Hastaya ziyarete gidecek, cenazesi varsa bassagligina gidecek, mutlu günü varsa kutlamaya gidecek. Zarafetli olacak, asil olacak, kibar olacak, insanlari kirmayacak. Bir de gönlü bol olacak, insanlari koruyacak” diye konustu.

Kaynak: İHA