Samsun'da Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi

Samsun Büyüksehir Belediyesi (SBB) Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi aile içi iliskilerin güçlendirilmesini saglamak amaciyla kirsal bölgelerde yasayan ebeveynler ve çocuklarina yönelik Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi baslatti.

Samsun'da Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi
SBB Kadin Aile ve Toplum Hizmetleri Sube Müdürlügü bünyesinde bulunun Aile Danisma ve Egitim Merkezi’nin (SADEM) baslattigi Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi ile Büyüksehir Belediyesi kirsal bölgelerde yasayan ebeveynler ve çocuklarina yönelik aile içi iliskilerin güçlendirilmesi hedefleniyor. Projeye Okul Öncesi Ögretmeni Kübra Açmak ve üniversite ögrencisi gönüllüler destek sagliyor.

Aile meselesinin hayati bir konu oldugunu söyleyen SBB Baskani Mustafa Demir, “Biz bugün güçlü bir millet, güçlü bir toplum isek saglikli bireylerimizin varligindandir. Güçlü bir toplumun temeli ailedir. Ailelerimizin güçlü bir sekilde toplumdaki varligini sürdürmesi gerekiyor. Biz de yaptigimiz her projede aile baglarinin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Sosyal Hizmetler Daire Baskanligimiz da bu amaçla Anne-Çocuk Atölyeleri Projesi baslatti. Projede ekiplerimiz köy köy dolasarak oralarda yasayan hanim kardeslerimiz çesitli konularda sunumlar yapiyor” dedi.

Kaynak: İHA