Rize'de Bir Ilk Açiklamasi Konser Yagmurdan Degil Asiri Sicaklardan Ertelendi

Yagmurun baskenti Rize’de düzenlenecek olan konser etkinlikleri, ilk kez yagmurdan dolayi degil, günes ve asiri sicak nedeniyle ertelendi.

Rize'de Bir Ilk Açiklamasi Konser Yagmurdan Degil Asiri Sicaklardan Ertelendi
Yurt genelinde hakim olan sicak hava dalgasi, Rize’de de etkisini iyiden iyiye hissettirdi. Rize’de yagmurlarin yerini günesli havaya birakmasiyla kentteki vatandaslar serinlemek için park ve gölgelik alanlara sigindi. Rize’de düzenlenen GastroRize etkinliginin son gününde yapilacak olan konser etkinlikleri bir ilke imza atti. Kavurucu sicaklardan dolayi konserler ileri saate ertelendi.

Rize Belediyesi asiri sicakliklardan dolayi 12.30’da baslayacak olan Workshop etkinliklerinin 15.00’a ertelendigini, 15.30’da yapilacak olan Murat Köse konserinin 17.00’a ertelendigini, 17.00’da baslamasi planlanan Resul Dindar konserinin ise 21.00’a ertelendigini açikladi.



"Rize’de sicak hava nedeniyle konserin ertelenecegini hiç tahmin etmezdim"

Rize’deki sicaklarin insani ciddi derecede bunalttigini söyleyen Tolga Yildirim, "Rize’de inanilmaz bir sicak var. Gerçekten çok bunaltici bir hava var. Allah sonumuzu hayretsin. Hiç aliskin degilim. Ben normalde Bayburtluyum. Ben Rize’de bu kadar sicak olacagini beklemiyordum. Rize’ye normalde çok gidip gelmiyorum, son bir aydir gidip geliyorum. Buranin bu kadar sicak oldugunu bilmiyordum. Yaylalarda hava biraz daha serin de sehir merkezinde insan ciddi derecede bunaliyor. Bundan 2 ay önce Rize’deydim çay kesmek için çok serin bir hava vardi. Simdi yaniyoruz. Rize’de sicak hava nedeniyle konserin ertelenecegini hiç tahmin etmezdim. Söyleselerdi inanmazdim ama geldik gördük" ifadelerini kullandi.

"Sicakliklar beni bunaltiyor"

Sicaklarin kendisini bunalttigini ifade eden Furkan Ahmet Terzi, "Sicakliklar beni bunaltiyor. Bisiklet sürdügüm zaman hava daha da bunaltmaya basliyor. Bu kadar sicakligin neden oldugunu anlamadim. Sogugu çok gördük. Havalar biraz da isinsin. Yaz tatillerinde denize girebiliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA