Cumhuriyet Sergisi Için Son Basvuru 30 Eylül

Kepez Belediyesi’nin ulusal çapta düzenledigi “99. Yila Özel 99 Eser Cumhuriyet Sergisi” Yarismasi’nin basvurulari 30 Eylül Cuma günü sona eriyor.

Cumhuriyet Sergisi Için Son Basvuru 30 Eylül
Kepez Belediyesi tarafindan, Türkiye’de resim sanatindaki basarili çalismalarin, kayit altina alinmasi, gelecek nesillere aktarilmasi ile sanatsal üretimi saglayan, destekleyen Cumhuriyete ve onun kurucularina bir saygi durusu amaciyla düzenlenen sergi bu yil ilk kez gerçeklestirilecek.

Sonuçlar 15 Ekim’de ilan edilecek

Cumhuriyetin kurulusunun 99. Yilina özel olarak yapilan yarismanin temasi serbest olarak belirlenirken uluslararasi sanatçilarin katilimina açik olacak. “Geleneksel 99. Yila Özel 99 Eser Cumhuriyet Sergisi”nde; Birincilik Ödülü 13 bin TL, Ikincilik Ödülü 8 bin TL, Üçüncülük Ödülü 5 bin TL ve Mansiyon Ödülü (8 adet) 3 bin TL. olarak belirlendi.

Katilimcilar yarismaya tek bir eserle katilabilecek ve gönderilen eserler daha önce herhangi bir yarismaya katilmamis ve sergilenmemis olma sarti aranacak. Jüri degerlendirmesi 5 Ekim ve 10 Ekim 2022 tarihleri arasinda yapilacak ve sonuçlar 15 Ekim 2022 mesai bitimine kadar ilan edilecek. Degerlendirme yapildiktan sonra katilimcilara e-mail üzerinden bilgi verilip, sosyal medya hesaplarindan ilan edilecek. Cumhuriyetin ilaninin 99. Yili etkinlikleri çerçevesinde dereceye giren ilk üç eser düzenlenecek olan ‘’Geleneksel 99. Yila Özel 99 Eser Cumhuriyet Sergisi”nde sergilenecek.
Kaynak: İHA