Cemil Deveci Açiklamasi 'Kadinlar Ve Çocuklar Bizim Gelecegimiz'

Samsun’un Atakum ilçesinde vatandaslarla bir araya gelen Belediye Baskani Cemil Deveci, kirsal mahallelerde özellikle kadinlar için istihdam olusturma konusunda çalismalari oldugunu açikladi.

Cemil Deveci Açiklamasi 'Kadinlar Ve Çocuklar Bizim Gelecegimiz'
Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, Av. Gülay Deveci, Atakum Kent Konseyi Baskani Prof. Dr. Sevket Özkaya, Samsun Il Saglik Müdürlügü Kanser Kayit Birim Sorumlusu Dr. Elif Özkaya Yesiltepe Mahallesi sakinlerinin daveti üzerine vatandaslarla bir araya geldi. Bulusmada Baskan Deveci belediyenin kirsal mahallelerde yaptigi çalismalar hakkinda bilgiler vererek, mahallelilerin talep ve önerilerini dinledi. Ayrica kirsaldaki kadinlar için istihdam olusturma çalismalari oldugunu söyledi.



“Kadinlar ve çocuklar bizim gelecegimiz”

Atakum Belediyesi’nin çalismalari hakkinda bilgi veren ve mahallelilerin sorularini cevaplayan Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, “Kirsal mahallelerimizde üreticiye destek veren önemli projelerimiz devam ediyor. Özellikle sizleri ata tohuma tesvik etmek için bir AtaTohum Merkezi kurduk. Ziraat mühendislerimizle kirsal mahallelerimizde üreticilere ulasmaya ve onlara bilimsel tarimla ilgili destek olmaya devam ediyoruz. Diger yandan kirsal mahallelerimizde özellikle kadinlar için istihdam olusturma konusunda çalismalarimiz var. Çünkü kadinlar ve çocuklar bizim gelecegimiz. Atakum’da kadinlarla bulusmalarimizi siklastiracagiz” diye konustu.



“Türkiye’ye sesimizi duyurmaya basladik”

Atakum Kadin Girisimi, Üretim ve Isletme Kooperatifi’nin (ATAK) çalismalari hakkinda bilgi veren Atakum Belediyesi’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Eylem Oktay Aktas, “Atakumlu kadinlara tek tek ulasmaya devam ediyoruz. Türkiye’ye de sesimizi duyurmaya basladik. Atakum çok özel bir kent ama ne yazik ki kadinlarin ürettigi ürünler deger bulamamis. Herkes evinde reçel, pekmez, tursu yapiyor ama ekonomik degere dönüsmüyor. Biz 7 kisiyle yola çiktik. Kurucu önderimiz Av. Gülay Deveci oldu, iyi ki de oldu. Korona virüs döneminde hiçbir sey yapamadik ama o kötü günler geçti artik. Kirsal mahallelerimizi sürekli ziyaret ederek kooperatifimizi ve katma degerli üretimi anlattik. Su anda iki satis magazamiz bir de üretim tesisimiz var. Kadinlar gelip o tesiste üretim yapiyor. Üretirken de örnegin kizilcigi, erigi kirsal mahallelerimizden aliyoruz. Üretim kapasitemiz gittikçe artiyor, dolayisiyla hammadde ihtiyacimiz da artiyor. Gida üretimi için meyve, sebze ihtiyaçlarimizi sizden almaya özen gösteriyoruz” seklinde konustu.



“Kalkinma için kadinlar topyekun çalismak zorunda”

ATAK ile ilgili 2019 yilinin basinda çalismaya basladiklarini söyleyen Av. Gülay Deveci, “Kooperatifimizi çocugumuz gibi çok önemsiyoruz. Kooperatifin kadin emegini gelistirme ve degerlendirme amaci çok güzel. Ayni zamanda bir ticari isletme. O yüzden ayagimizi yere saglam basalim ve bebek adimlariyla ise baslayalim dedik. Bu yüzden az insanla basladik zamanla ilerledik su anda da üye olmak isteyen bir sürü arkadasimiz var. Biz üretimde süreklilik ariyoruz. Tek kisinin çalismasiyla bir ev dönmüyor. Dolayisiyla kadinin evdeki emeginin de degerlenmesi lazim. Bu sadece ekonomik anlamda degil, sosyal anlamda da sizin görünür olmanizi sagliyor. ATAK’in su anda iki satis magazasi var, önceki gün ATAK tanitim etkinligi düzenledik. Gözleme yaptik, ilgi çok güzeldi. Böyle etkinliklerle kooperatifimizi tanitacagiz. Sizler de üretim yapiyorsaniz aramiza katilabilirsiniz. Bu ülkenin kalkinmasi için kadinlar olarak topyekûn çalismak zorundayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA