'Büyük Saat'ten Tas Köprü'ye Filmi Altin Koza'da Finale Kaldi

Yönetmenligini Zafer Özgentürk’ün, metin yazarligini ise Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Baskanvekili Mustafa Özke’nin yaptigi "Büyük Saat’ten Tasköprü"ye adli kisa metrajli belgesel Adana’da Altin Koza Film Festivali’nde finale kaldi.

'Büyük Saat'ten Tas Köprü'ye Filmi Altin Koza'da Finale Kaldi
Yönetmen Özgentürk, bir yilda tamamlanmasi planlanan 10 belgeselden olusacak serinin ilkinde kentin Seyhan Nehri’nin Seyhan ve Yüregir yakalarini birlestiren, dünyada halen kullanilan en eski köprülerden biri olan Tas Köprü’nün yer aldigini söyledi.



Projedeki amacin kentin tarihi, kültürel mirasinin belgelenmesi olduguna dikkati çeken Özgentürk, “Metin-öykü yazarligini Mustafa Özke’nin yaptigi Büyük Saat’ten Tas Köprü’ye adli belgesel ile Tarihi Han, Ulu Cami, Büyük Saat ve Tas Köprü gibi kentin tarihi simgeleri küçük bir kizin öyküsü üzerinden izleyiciye sunuldu. Proje tamamlandiginda belgesellerin Türkiye ve çesitli ülkelerdeki festivallerde gösterimi yapilacak” dedi.

Adana’da 385 yilinda Roma Imparatoru Hadrianus tarafindan yaptirilan Tas Köprü ile Osmanli Imparatorlugu döneminde yaptirilan en uzun saat kulesi olan Büyük Saat Kulesi’nin öyküsel bir anlatimla ilk kez çekildigi belgeselde oyunculugu Perihan Özgentürk ile Göksu Deniz Özke üstlendi.

Görüntü yönetmenligini de Zafer Özgentürk’ün yaptigi belgeselde anlaticiligi Selda Bilget, sanat yönetmenligini Cem Güzel, ses mixi Cumali Yilmaz, kamera asistanligini Baran Erdogan, Dronla görüntülemeyi Öner Aydin, görsel efektleri Cihan Yilmaz, Ingilizce çeviriyi ise Çukurova Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögretim Görevlisi Özke Deniz Özker gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA