Apartman Cami Görenleri Hayrete Düsürüyor

Ankara’nin Keçiören ilçesinde bulunan ve sosyal medyada ilginç mimarisiyle dikkat çeken apartman seklindeki Esertepe Yeni Camii’nin yapimi 11 yil sonra tamamlandi.

Apartman Cami Görenleri Hayrete Düsürüyor
Ankara’nin Keçiören Ilçesi’ndeki Ahmet Sefik Kolayli Caddesi üzerinde 11 yil önce insasina baslanan 6 katli Esertepe Yeni Camii, yapim süresince dis mimarisinden kaynakli gerek sosyal medyada gerekse görenler tarafindan hayretle karsilandi.

Apartman seklinde görünümü olan cami, görenleri hayrete düsürürken 11 yil boyunca yapimi tamamlanmamasiysa farkli bir gündem maddesi olusturdu.

Apartman seklinde dizayn edilen caminin alt katlari Kur’an kurslari ve hafizlik faaliyetlerinde kullanilmak üzere planlandi.

Esertepe Yeni Camii 11 yil ardindan tamamlandi

11 yil boyunca mahalle sakinlerinin saskinlikla izledigi cami farkli nedenlerden ötürü uzun süre boyunca insa edilemedi. Hayirseverler ve is adamlarinca maliyeti karsilanarak insasina hiz verilen cami, nihayet 22 Haziran’da yapimi tamamlanarak hizmete açildi. 5 vakit namaz kilinmaya baslanan camiyi gören bölge halkiysa huzura erdi.

“Bittikten sonra mahalleye güzel bir eser oldu"

Esertepe Yeni Camii hakkinda degerlendirmelerde bulunan mahalle sakini Adnan Ardiç, “Esnafim burada. 2011’den beri devam ediyordu. Uzun sürdü sonra insanlarin yardimiyla bu hale geldi. Su an bitmis durumda. Önceden bitmisti ama dis cephesi biraz geç sürdü. Su an orayi da bitirdiler. Mahalleye güzel bir havasi oldu. Cami görünümünde degildi. Dis cephesi sikintiliydi. Bittikten sonra mahalleye güzel bir eser oldu” diye konustu.

Bir diger mahalle sakini Mustafa Ekinci ise cami yapiminda emegi geçenlere tesekkür ederek, “Yaptirandan da yapandan da vesile olandan da Allah razi olsun. Çok iyi oldu. Esnafimuzdan da Allah razi olsun. Ilk önce haci abi var, Ismail amcam var ondan Allah razi olsun. O çok yardimci oluyor. Uzun sürmesi biraz maddi durumdan” ifadelerini kullandi.

Nuray Kaya ise yapimin 10 yildan fazla sürdügüne dikkati çekerek, “10 yildan fazla sürdü benim bildigim kadariyla. Yardim olmadigi için milletin yardimiyla bu kadar oldu. Ibadet yapmak güzel bir duygu ama daha tamamlanmadi. Yardim olsa daha çabuk tamamlanir. Ben cami olarak görüyorum apartman olarak degil” dedi.

Kaynak: İHA