AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli Açiklamasi 'Bizim Kitabimizda Ayirma, Kayirma Yok'

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Gönül Seferberligi programi çerçevesinde Kiraz, Ödemis ve Bayindir’da ziyaretlerde bulundu. Ilçe teskilatlariyla birlikte vatandas, üye ve STK ziyaretlerinde bulunan Sürekli, üç ilçede de yatirimlarinin sürdügünü belirterek, “Bizim kitabimizda ayirma, kayirma yok” dedi.

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli Açiklamasi 'Bizim Kitabimizda Ayirma, Kayirma Yok'
AK Parti Izmir Il Baskanligi’nin Gönül Seferberligi programlari sürüyor. Il Baskani Kerem Ali Sürekli program çerçevesinde Kiraz, Ödemis ve Bayindir ilçelerine giderek, vatandas, üye ve STK ziyaretleri gerçeklestirdi. Baskan Sürekli’nin gündeminde; ilçelerdeki yatirimlar vardi. Sürekli, yaptigi ziyaretleri de degerlendirerek, “Üç ilçemizde de yatirimlarimiz sürüyor. Yerel idaremizde olsun olmasin, bizim kitabimizda ayirma, kayirma olmaz. Ödemis’e yapilanlar bunun örnegi. Hastanemizin ardindan simdi Dis Hastanesi’ni yapiyoruz. Arasta Çarsisi’nin sanat merkezi olarak restorasyonu için Kültür Bakanimizla görüstük. TOKI’nin konut teslimine CHP’li Büyüksehir Belediyesi’nin tüm engellemelerine ragmen 2023’ün basinda basliyoruz. Kiraz ve Bayindir yerel hizmete nihayet kavustu. Ödemis de emaneti bize geri verecek, inaniyoruz” dedi.

AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, Bayindir’da Esnaf ve Sanatkârlar Odasi ile Kiraz ve Ödemis’te Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerini de ziyaret etti. Kiraz Pazaryeri esnafi ile de sohbet eden Baskan Sürekli, gittigi ilçelerde ev ziyaretlerinde de bulundu. AK Parti olarak vatandasla her sartta bulusarak görüs alisverisinde bulunduklarini ifade eden Sürekli; Gönül Kapisi’ndan girmenin sarti olamayacagini, bunun akil, vicdan ve dogrulukla mümkün oldugunu belirtti.



“Ödemis’ten elimizi hiç çekmedik”

Gönül Seferberligi’nin 3. etabinda Ödemis’te de çesitli temaslarda bulunan AK Parti Izmir Il Baskani Kerem Ali Sürekli, ilçeden ellerini hiç çekmediklerini vurgulayarak söyle konustu: “Her yerde oldugu gibi burada da yatirimlarimiza hiç ara vermedik. Rahmanlar Baraji ile ilçenin su sorununu kökten çözüyoruz. Sona geldik. Önümüzdeki birkaç ayda 171 bin hemsehrimiz içme ve kullanma suyuna kavusacak. Devlet Hastanemizi 2018’de açmistik. Sira Dis Hastanemizde, ödenegini çikarmak için ugrasiyoruz. Ödemis’in toplu konut ihtiyaci için çalisiyoruz. Engellere ragmen çalisiyoruz. Büyüksehir’in açtigi davalara ragmen yol aldik. 500 konutluk ilk etap TOKI evleri, sahipleriyle bulusmak üzere. Çevre düzenlemesi yapiliyor. Cumhurbaskanimiz Ödemis Saglik Bilimleri Fakültesi için onay vermisti. Dil Terapi ve Çocuk Gelisimi bölümleri 2022-2023 Egitim Ögretim yilinda ögrenci almaya baslayacak. Ödemis artik sadece tarim ve ticaret degil, ayni zamanda bir üniversite kenti. Müjdelerimiz de var. Ödemis-Kiraz bölünmüs yolundaki eksikler hizla tamamlanacak. Kösk Aydin Yolu, Mendegüme’yi de ilgilendiren yol genisletme çalismasi ocak ayinda basliyor. Arasta Çarsisi ile ilgili esnafimizin restorasyon talebini geçtigimiz hafta Kültür Bakanimizi ziyaretimde kendisine ilettim. Genel Müdürümüz önümüzdeki haftalarda tetkik ve ön çalismalar için burada olacak. Çarsimizi sanatla yogrulmus bir cazibe merkezi haline getirecegiz. Ilçemiz için yaptiklarimizin bir kismini saydim. Çok daha fazlasi var. Bizim hizmet anlayisimizda, kitabimizda ayirma-kayirma yok. Üvey evlat yok. Kimse kendisiyle bizi bu konuda mukayese etmesin. Ödemis bu açidan önemli bir örnek. Sayili gün kaldi, insallah emaneti geri alacagiz.”

Bayindir ve Kiraz’in altin yillari

“Bayindir’da Ugur Baskanimiz, Kiraz’da da Saliha Baskanimizla olaganüstü bir yerel hizmet dönemi yasaniyor. Ikisi de baskani olduklari ilçenin evlatlari. Yürekten, canla basla çalisiyorlar. Bayindir ve Kiraz tüm engellemelere ragmen altin yillarini yasiyor” diyen Baskan Kerem Ali Sürekli, degerlendirmesini su ifadelerle sürdürdü: “Bayindir’a festival için bir çiçek standini çok gören CHP’li Büyüksehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri, hizmet onlara ragmen nasil veriliyor; dönüp buraya baksin. Bayindirli gençlerin birçok mahallemizde artik hali sahalari var. 10 tanesinin de ihalesi yapildi. Çok amaçli salon ve taziye evi projeleri hizmete açildi. Çiçekçilik ve süs bitkileri üretiminde dünyaya açilan kapimiz olan Bayindir’da belediyemizin de içinde bulundugu bir konsensüsle Izmir Bayindir Tarima Dayali Ihtisas Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi kuruldu. Burayi da yakindan ilgilendiren Ergenli Deresi’nin islahina DSI tarafindan baslandi. TOKI Yenice Mahallesi’nde 161 konut ve bir ticaret merkezi için Eylül ayinda ihaleye çikiyor. Belediyemiz; 15 Temmuz Demokrasi ve Laiklik Meydani, istasyon kavsagi düzenlemelerini tamamladi. Park, kafeterya ve pazaryerlerini hizla yeniledi. Cadde ve sokaklar artik isil isil. Bayindir, terk edilmis bir köy görünümünden çikarilarak, bir cazibe merkezi haline geldi.”

DSI’nin alt yapi çalismasiyla su veriliyor

Kiraz’da basta hastane onunla birlikte insa edilecek TOKI konutlarinin uzun zamandir Büyüksehir engeliyle karsi karsiya kaldigini belirten Baskan Sürekli; “Bu hastane ilçe için elzem. Halkin beklentisi, temel ihtiyaci da olsa hiç vicdanlari sizlamadan tas koymakta üstlerine yok. Bunu birçok yerde görüyoruz. Ancak Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiz devrede. Son Basbakanimiz, Izmir Milletvekilimiz Sayin Binali Yildirim konuyu yakindan takip ediyor. Bu hastane Kiraz’a yapilacak. Kiraz da mücadeleci ve çaliskan bir baskana sahip. Ilçe merkezinde dogal gaz kullaniliyor. 5 bin metrekarelik pazar yeri hizmet veriyor. Kiraz’in su sorununu da biz çözdük. Büyüksehir Belediyesi’nin yillardir çözemedigi su meselesinde geçen yil Eylül ayinda, Tarim ve Orman Bakanimiz Bekir Pakdemirli’nin talimatlari ile DSI devreye girdi ve 7 mahallede sondaj yapti. Ardindan Büyüksehir’e devri gerçeklestirdi. Büyüksehir, DSI’nin açtigi kuyularla Kiraz’a su veriyor. Suludere yeralti Baraji zaten basli basina dev ve ilk olma özellikleri tasiyan bir yatirimimiz. Dokuz Eylül Üniversitesi ile birlikte Hayvan Barinagi ve Çiftligi projesini hayata geçirmeye hazirlaniyoruz. Millet Bahçesi için hazirliklar tamam. Köylerimizde gençlerimize yönelik tesisler, dügün salonlari yolda. Tüm bu tabloya baktigimizda, kimin kime üvey evlat muamelesi yaptigini, kimin halka hizmette sinir tanimadigini görüyorsunuz zaten” diye konustu.

Kaynak: İHA