'Afyon'dan Izmir'e 400 Kilometrelik Zafer Ve Anma Yürüyüsü' Sürüyor

Izmir Büyüksehir Belediyesi’nin kentin kurtulusunun 100’üncü yili nedeniyle düzenledigi "Afyon’dan Izmir’e Zafer ve Anma Yürüyüsü"ne Türkiye’nin dört yanindan pek çok yurttas katiliyor. Katilimcilar coskulu bir biçimde yürümeye devam ederken, 9 Eylül’de Izmir’de sonlanacak 400 kilometrelik yürüyüs için Baskan Tunç Soyer, “Bu yürüyüsü gelecek nesillere Atalarimizin mirasini tüm canliligiyla, gücüyle devredebilmek için yapiyoruz” dedi.

'Afyon'dan Izmir'e 400 Kilometrelik Zafer Ve Anma Yürüyüsü' Sürüyor
Izmir Büyüksehir Belediyesi tarafindan kentin kurtulusunun 100’üncü yili için düzenlenen Zafer ve Anma Yürüyüsü’ne Türkiye’nin her yerinden pek çok yurttas yogun ilgi gösterdi. Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, “Atalarimizin yasadigi her seyi iliklerimizde, yüreklerimizde hissetmek ve herkese hissettirmek istedik. Bu yürüyüs gelecek nesillere Atalarimizin mirasini tüm canliligiyla, gücüyle devredebilmek için planlandi ve büyük bir heyecan ve gururla devam ediyor. Izmirliler de tipki 100 yil önceki gibi ayni heyecan ve gururla kafilenin sehrimize gelmesini bekliyor” dedi.



“Izmir özgürlük, güzellik demek”

Yürüyüse Balikesir’den katilan Balikesir Dagcilik Kulübü üyesi Hülya Çelik, “Bu coskuyu yasamak, Atalarimizin yürüdügü yollarda yürümek için geldik. Bu vatan hepimizin. Izmir Büyüksehir Belediyesi bu imkani bize sagladi. Geldigimizden beri hiçbir sikinti yasamadik. Balikesir’in 6 Eylül’de kurtulusu var. Burada yürüyecegiz, Balikesir’e gidip tekrar gelecegiz. Coskuyla 9 Eylül’de Izmir’e girecegiz. Benim için Izmir özgürlük, güzellik demek” dedi.



“Yürüyüs bekledigimizden güzel gidiyor”

Kayseri’den yürüyüse katilan Hatice Koç ise 9 Eylül’ün kendisi için çok sey ifade ettigini belirterek “Izmir bizim için gerçekten Türkiye’nin kurtulusu. Yürüyüs bekledigimizden daha güzel ve donanimli gidiyor” dedi.



Yürüyüs anmalarla sürüyor

Yürüyüs kafilesi tarihi yolculugunun ikinci gününde, Albay Resat Çigiltepe Sehitligi’nde düzenlenen anma törenlerine katildi.

Ardindan 15 kilometre uzakliktaki Kirka Beldesi’ne gelen kafile, geceyi de Kirka’da kurdugu çadir kampinda geçirdi.

28 Agustos günü Yildirim Kemal köyüne yürüyecek kafile, henüz 24 yasinda iken sehit düsen Izmirli Kemal ile 34 sehit için yapilmis Yildirim Kemal Sehitligi’nde düzenlenecek anma törenlerine katildiktan sonra Büyük Taarruz sürecinde ordugah merkezi olarak kullanilan Akçasar köyüne geçecek.

30 Agustos’ta Dumlupinar

30 Agustos’ta, Mustafa Kemal Pasa’nin “Ordular Ilk Hedefiniz Akdeniz’dir, Ileri” emriyle ulusun zaferini müjdeledigi Dumlupinar ve Zafertepe’ye ulasacak kafile, Banaz, Usak, Ulubey, Esme, Kula, Alasehir, Salihli, Ahmetli, Turgutlu ve Kemalpasa’nin kurtulus günü kutlamalarina katildiktan sonra Izmir’e dogru yürümeye devam edecek.

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, 24 Agustos’ta tarihi yürüyüsün mesalesini yakarak yürüyüsü Afyon Dereçine’den baslatmisti. Büyük Taarruz’un 100’üncü yil dönümünde yürüyüsün 14 kilometrelik Çakirözü-Kocatepe etabina ise Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu da katilmisti
Kaynak: İHA