6 Yillik Cinayetin Süphelisi Almanya'dan Getirilerek Tutuklandi

Izmir’in Buca ilçesinde 12 Temmuz 2016 tarihinde tecavüze ugradiktan sonra biçaklanarak öldürülen ve cesedi baza içerisinde yanmis halde bulunan Sibel Çelik’in (24) ölümüyle alakali kirmizi bültenle aranan süpheli Halil Yilmaz, 6 yillik sürecin ardindan kaçtigi Almanya’dan Türkiye’ye getirildi. Ifadesinde suçlamalari kabul etmeyen Yilmaz, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

6 Yillik Cinayetin Süphelisi Almanya'dan Getirilerek Tutuklandi
Olay, 12 Temmuz 2016 tarihinde Buca ilçesi Kuruçesme Mahallesi 205/27 sokakta meydana gelmisti. 3 katli bir binanin zemin katindaki Halil Yilmaz’a ait evde yangin çikmis ve yangina müdahale eden ekipler bir bazanin içerisinde yanmis bir kadin cesedi bulmustu. Yapilan incelemeler sonrasinda cesedin 24 yasindaki Sibel Çelik’e ait oldugu belirlenmisti. Olayin ardindan Halil Yilmaz’a ulasamayan ekipler, Yilmaz’in agabeyi Selman Yilmaz’i (40) olaydan bir gün sonra Diyarbakir’a giderken yakalamisti. Sorgusunda çeliskili ifadeler veren Selman Yilmaz tutuklanirken, hazirlanan iddianamede Sibel Çelik’in 7 biçak darbesiyle öldürüldügü ve baza içerisine konularak atese verildigi yer almisti. Halil Yilmaz ve Selman Yilmaz hakkinda ’nitelikli kasten öldürme’, ’yakmak suretiyle mala zarar vermek’ ve ’kasten yangin çikarma’ suçlarindan dava açilirken, Izmir 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin 6 Aralik 2017’deki durusmasinda, Selman Yilmaz tahliye edilmis ancak bu süreçte de aranan Halil Yilmaz’a ulasilamamisti.

6 yil sonra Türkiye’ye getirildi

Yargilama esnasinda Adli Tip Kurumu’ndan istenen raporda Sibel Çelik’in cinsel saldiriya da ugradigi tespit edilirken, Almanya’ya kaçtigi belirlenen Halil Yilmaz için 21 Subat 2018 tarihinde kirmizi bültenle yakalama karari çikarilmisti. Söz konusu süreçte Alman yetkililer, Türkiye ile Almanya arasinda suçlu iadesi anlasmasi bulunmasina ragmen Halil Yilmaz’in ilticaci olarak girdigi ve can güvenligi olmadigi gerekçesiyle uzun bir süre Türkiye’ye göndermezken, Halil Yilmaz Almanya’da adli suça karismasiyla beraber 6 yillik sürecin ardindan Türkiye’ye iade edildi.

“Sibel’i karanlik dünyasindan kurtarmak istiyordum”

Dün Istanbul’a getirilen Halil Yilmaz’in ifadesi ortaya çikti. SEGBIS’le Izmir 5. Agir Ceza Mahkemesi’ne ifade veren Halil Yilmaz, "Bir oto yikamaci vardi, Nihat Gezici isimli biri isletiyordu, onunla tanistim, oto yikamada arabalarin yikanmasina ben de yardim ediyordum. Nihat Gezici’nin kesinlesmis cezasi vardi. O cezaevine girdi, belli bir arkadasligimiz vardi, oto yikamayi ben isletmeye karar verdim. Bundan dolayi kardesim Selman’i Izmir’e çagirdim. Sibel Çelik, Karsiyaka ilçesinde barlarda konsomatrislik yapiyordu. Ben Sibel’i oto yikamanin civarlarinda tanidim, birbirimizle duygularimizi paylastik, duygularimizi açtik. Aramizda duygusal bir bag olustu, Sibel’in geçmise yönelik karanlik dünyasi vardi, ben de karanlik dünyadan kurtarmak istiyordum. Birçok hastaligi bulunmaktaydi, onunla birlikte yasamak istiyordum, ben de beraber olacaksak barlarda çalismasina müsaade etmeyecegimi kendisine söyledim. O da belirli bir süre daha çalisip birakacagini söyledi" dedi.



“Agabeyim olay günü evde degildi”

Halil Yilmaz, daha sonra Buca’da ev tuttuklarini ve evin Sibel’in is yerine yakin oldugunu ifade ederek, “Nihat Gezici cezaevine düsünce agabeyim Selman Yilmaz’i aradim, bu oto yikamayi almak istedigimi yardim edip edemeyecegini sordum. Selman Yilmaz, Izmir’e olay gününden 8-9 gün önce geldi. Selman civarda is yerini sorusturmus ve bana is yerinde daha önce uyusturucu satildigi için is yerini almayacagini söyledi.

Ben de is yerinde uyusturucu satmayacagimi söyledim ancak Selman yine de is yerinin devri konusunda ikna olmadi ve bana memlekete dönmemiz konusunda telkinde bulundu. Ben Sibel ile hayat kuracagimi söyledim. Selman da ’Geleceginize herhangi bir müdahalede bulunmuyorum’ dedi.

Selman 1 haftaya yakin bende kaldi, olaydan 2 gün önce Ercan isimli arkadasimin yanina kalmaya gitti, olaydan 1 gün önce onun yaninda kaldi. Agabeyim olay günü 20.30 gibi geldi. Kaldigimiz evden esyalarini alarak ayrildi. Bu sirada Sibel ile ben evdeydim, agabeyim esyalarini toplayarak ’Burayi sana uygun görmüyorum’ dedi.

O aksam Ercan isminde birinde kalacagini sonra memlekete gidecegini söyledi" diye konustu.



“Tartismadan sonra evden çiktim, döndügümde evin yanmis oldugunu gördüm”

Agabeyinin arkadasina gittikten sonra Sibel Çelik ile evde yalniz kaldigini söyleyen Halil Yilmaz, sözlerini söyle sürdürdü: “Aksam 22.00-23.00’e kadar oturduk. Sibel’in geçmise yönelik konsomatrislikten dolayi bazi arkadaslari vardi, ben de geçmise yönelik arkadasliklarini sürdürmemesi gerektigini söyledim. Bu arkadaslari ile irtibati olmasin diye ben kendisine yeni cep telefonu almistim ancak buna ragmen Sibel’in telefonuna saat 23.30-00.00 gibi mesajlar gelmeye basladi.

Telefonun isigi sürekli yanip sönüyordu, ben de ’Sen bana söz verdin, geçmisini kapatacagini söyledin, seni hala ariyorlar’ dedim. Evde tartismalar basladi.

Tartisma üzerine saat gece 01.30-02.00 gibi Sibel’in telefonunu ve kendi telefonumu Sibel’in yatagina dogru attim, bir daha beni aramamasini söyledim ve moralim bozuk oldugu için kafami dagitmak amaciyla saat 02.00 gibi evden çikip Ballikuyu’ya gittim. 2-3 tane bira içtim, orada günesin dogusunu izledim, sabah saat 10.00-11.00 gibi eve geldim, evin yanmis oldugunu gördüm. Evin nasil yandigini bilmiyorum."

Suçlamalari kabul etmedi

Sibel Çelik’in vücudunda 7 biçak darbesinin bulunmasi sorusuna Halil Yilmaz söyle cevap verdi: "Bilmiyorum. Sibel hasta oldugunda ben hep yaninda bulunuyordum. Kendisine kesinlikle herhangi bir yaralayici darbede bulunmadim."

Halil Yilmaz, ifadesinin ardindan tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA