Tivibu'ya Tematik Tarih Kanali Tarih TV Ekleniyor

Dijital televizyon platformu Tivibu, tematik tarih kanali Tarih TV’ye ev sahipligi yapiyor. Izleyenleri zamanda yolculuga çikaracak Tarih TV, yayin hayatina Büyük Zafer’in 100. yil dönümünde basliyor. Yeni kanal 30 Agustos tarihinden itibaren uzman kadrosuyla dünya tarihinin önemli olaylarina isik tutacak.

Tivibu'ya Tematik Tarih Kanali Tarih TV Ekleniyor


Türk Telekom’un dijital televizyon platformu Tivibu, History Channel ve Viasat History kanallarinin da aralarinda bulundugu belgesel içeriklerini seyircileriyle bulusturmaya devam ediyor.

Yapilan açiklamaya göre, tematik tarih kanali Tarih TV, Büyük Zafer’in 100. yil dönümünde Tivibu 2 ve 101 nolu kanallarda yayin hayatina basliyor. Birbirinden fakli konulari yayin akisiyla Tarih TV, izleyicilerine ‘Sadece Gerçekler’i anlatarak, dünya tarihinin önemli olaylarina isik tutacak.

Önemli tarihi figürler ayni ekranda bulusuyor

Genis içerik yelpazesine sahip yeni kanal, Cengiz Han’dan Gutenberg’e Muhammed Ali’den Osman Hamdi Bey’e dünya tarihinin dönüm noktalarinda önemli roller üstlenmis isimleri ve tarihe yön veren olaylari inceliyor. Izleyicilerin ufkunu genisletecek programlariyla toplumsal hayatin, esyanin tarihinin, sanatin, sporun ve bilim ile teknolojinin zamandaki yolculugunu ekrana tasiyacak.

Konu hakkinda degerlendirmede bulunan Türk Telekom TV/OTT Içerik ve Platform Yönetimi Direktörü Emre Botan Kümet, “Türkiye’nin lider bilgi ve iletisim teknolojileri sirketi olarak, teknoloji bilgi birikimimizi aktardigimiz dijital TV platformumuz Tivibu ile müsterilerimize gelismis bir izleyici deneyimi sunuyoruz. Hem genis kanal seçkimizle hem de ‘Seç Izle’ servisimizle dünyanin önde gelen belgesel içerik saglayicilariyla yaptigimiz is birlikleri kapsaminda zengin bir içerik katalogu olusturduk. Habitat TV ile baslattigimiz yerli belgesel kanali çesitliligimize Tarih TV’yi ekleyerek devam ediyoruz. Dijital TV platformunda belgeselden spora degisik alanlarda birçok farkli içerigi izleyicilerimizle bulusturuyoruz. Her geçen gün gelisen teknolojik alt yapimizla müsterilerimize genis yelpazeli içerik havuzu sunmaya devam edecegiz” dedi.



Tarihi günümüze tasiyacak yeni kanal birbirinden degerli isimleri de konuk edecek. Prof. Dr. Ilber Ortayli’dan Pelin Batu’ya, Prof. Dr. Ahmet Kasim Han’dan Prof. Dr. Burak Küntay’a, Koray Serbetçi’den Gürkan Zengin’e, Mehmet Hakan Kekeç’ten Yasar Taskin Koç’a, Prof. Dr. Deniz Ülke Aribogan’dan Nezih Basgelen ve Nuray Mert’e alaninda uzman pek çok isim Tarih TV’de izleyicilerle bulusacak.

Kanalin danismanligini Prof. Dr. Ahmet Tasagil, Prof. Dr. Feridun Emecen ve Prof. Dr. Cezmi Eraslan ve Nezih Basgelen üstlenirken, Genel Yayin Yönetmenligi koltugunda ise Ahmet Bagçeci oturuyor. Program Müdürlügü görevini Yavuz Sinangil üstlenirken, Proje Koordinatörlügünü ise Kemal Sogukdere yürütüyor.
Kaynak: İHA