Tanoglu, Erzincan TSO Baskanligina Yeniden Aday Oldugunu Açikladi

Erzincan Ticaret Sanayi Odasi Baskani Ahmet Tanoglu, önümüzdeki ekim ayinda yapilacak olan oda seçimlerinde yeniden baskan adayi oldugunu açikladi.

Tanoglu, Erzincan TSO Baskanligina Yeniden Aday Oldugunu Açikladi
Erzincan TSO’da basin açiklamasi yapan Tanoglu, söyle konustu:

“4 yil evvel Ticaret Odasi Baskanligina aday oldugum zaman o zamanda ifade ettigim gibi burasi bir hizmet makami burayla ilgili ne yapabiliriz bazi projelerimiz vardi. Onlarin yüzde 90’ini hayatiyete geçirdik. Su anda da mevcut projelerimizden Ticaret Odasinin insaati devam ediyor. Onun için görevi birakma gibi bir sansimizin olmadigi, göreve devam etmek mecburiyetinde oldugumuzu, onun için Ekimin 2’inde seçimlere gidiyoruz. Tekrar aday oldugumu bildiriyorum. 4 yildir ne yaptiniz derseniz pandemiye ragmen bazi projelerimizi hayatiyete geçirdik. Bunlarda hayatiye geçiremedigimiz bir projemiz var. O da iyi niyetli ugrastigimiz ancak basaramadigimiz çok ortakli bir anonim sirket kurup Erzincan’da sehirlerarasi, uluslararasi bir ihale olsun veya yatirim olsun onu basarmak istedik ama sirketi kurduk insanlari bir araya getiremedik. Ondan dolayi üzgünüm. Ne yaptik derseniz 4 yilda bazi projeler vardi ama hiçbiri hayatiyete geçmemisti. Bunlardan birincisi Erzincan’in süt isleme ihtiyacini karsilayacak olan günlük 85 bin litre süt isleme tesisini insaatindan alarak makine tesisatina kadar tamamini Ticaret Odasi olarak biz yönettik. Tarim Kredi Kooperatifine verdik. 500 baslik düve üretim merkezini yaptik. Onu da suan hayatiyete geçirdik. Organize Sanayi Bölgesinde kres, anaokulu yaptik, günes enerjisi santralini tamamladik. Alt yapisini yaptik. Bin 100 kisi çalisirken 2370 en son daha da artmis olabilir personel istihdami sagladik. Bunlari yaparken de Erzincan’a yakismayan bir Ticaret Odasi binasi var. Ona daha evvel gelmeden de söylemistim. Biz buraya iyi bir Ticaret Odasi binasi yapalim hesabini yaptik. Bununla birlikte Milli Egitime ait olan karsilikli protokol düzenleyerek 3 tane Erzincan’a okul kazandirdik. Bunlari da teslim etme asamasina geldik. Suan bahçe duvarlari yapiliyor. Bu sene hepsi de hizmete geçecek. Bunun karsiliginda da suan yaklasik 10 bin metre kare kapali alani olan bir Ticaret Odasi binasi yapiyoruz. Önümüzdeki yil bittigi zaman Ticaret Odasinin kasasindan para çikmadan yaklasik 80 ile 100 milyon arasinda gayrimenkul kazandirmis oluyoruz. Meclis karari alip Ticaret Odasinin kira gelirlerinin Erzincan’daki ihtiyaçli ailelerin ögrencilerine yüzde 50’sini burs olarak vermeyi planliyoruz.

Adaylik için suan benim disimda baska isim geçmiyor. Ama burasi hizmet yeri herkes aday olabilir. Ben daha iyisini yapacagim der çikar, aday olabilirler.”
Kaynak: İHA