Sehir Içinde Ve Gezi Turlarinda Hibrit Otobüs Dönemi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Gaziantep’in daha saglikli, çevreci ve güvenli ulasima sahip olabilmesi için sehir içi toplu ulasim ve gezi turlarinda yakin zamanda hibrit otobüslerle vatandasa hizmet vereceklerini müjdeledi.

Sehir Içinde Ve Gezi Turlarinda Hibrit Otobüs Dönemi
“Elektirikli Otübüslere Dönüsüm Projesi” çerçevesinde Baskan Fatma Sahin, teknik ekibiyle birlikte kentteki sera gazi emisyonunu azaltmak ve iklim kosullarina uygun araçlar temin etmek için Ankara’daki temaslarini sürdürdü.

Baskan Sahin, bu çerçevede elektrikli otobüslerin hidrojenli ulasim araçlarina geçisin ilk asamasi oldugunu belirterek, “Çok özel bir otobüsü inceliyoruz. Bu otobüs, iklim dostu, çevre dostu ve yakit tasarrufunu önemli oranda artiriyor. Bu otobüs Gaziantep için özel çalisilmis bir araç. Bunun yani sira körüklü otobüslerdeki yolcu tasima kapasitemizi de artirmis olacagiz” ifadesini kullandi.

Hibrit otobüslerin, engelli bireyler için de kolaylik saglayacak nitelikte olduguna dikkati çeken Sahin, “Engelli vatandaslarimizin otobüslere inip binme konusunda yasadigi sikintilari bu otobüs ortadan kaldiracak. Vatandas memnuniyeti bizim için çok önemli” dedi.

Sahin, araç filosunu gençlestirmeyi ve "akilli sehir"e uygun hale getirmeyi amaçladiklarini ifade ederek, “Ciddi bir arastirma yapiyoruz. Filomuza yeni katacagimiz otobüslerle hem vatandas memnuniyetini saglamis olacagiz hem de akilli ulasimin alt yapisini hazirlamis olacagiz. Çünkü yesil sehiriz, akilli sehiriz. Bu nedenle akilli ve yesil ulasim en önemli basliklarimiz. Bu yeni araç filomuz tüm hemserilerimize hayirli olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA