Kültür Ve Turizm Bakanligi Tarafindan Delibeyoglu Sokak Sagliklastirilacak

Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinde yer alan ve ilçenin en eski sokaklarindan olan Delibeyoglu Sokak, Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan yapilacak olan sokak sagliklastirmasi projesi ile hak ettigi görünüme kavusacak.

Kültür Ve Turizm Bakanligi Tarafindan Delibeyoglu Sokak Sagliklastirilacak
Kültür ve Turizm Bakanligi, Kastamonu’nun Tasköprü ilçesinin en eski sokaklarindan olan Delibeyoglu Sokak üzerinde çalisma baslatti. Yapilan çalisma ile Delibeyoglu Sokakta sokak sagliklastirma çalismasi yapilacak. Bu çalisma ile Delibeyoglu Sokak, hak ettigi eski ihtisamli görünümüne tekrar kavusturulacak.

Kültür ve Turizm Bakanligi tarafindan ihaleye çikarilacak olan Delibeyoglu Sokak Sagliklastirmasi Projesinin ilçe turizmi için büyük önem tasidigini söyleyen AK Parti Tasköprü Ilçe Baskani Hüseyin Erol, “2019 yerel seçimleri öncesinde dönemin Belediye Baskani Sayin Hüseyin Arslan’in takibi neticesinde, Kültür ve Turizm Bakanligi, Kültür Varliklari ve Müzeler Genel Müdürlügü Röleve ve Anitlar Müdürlügü tarafindan Proje ihalesi yapilarak Koruma Kurulundan onay alinmisti ve akabinde Çevre Bakanligi tarafindan bu çerçevede harcanmak üzere Tasköprü Belediyesine 500 bin TL tutarinda hibe gönderilmisti. Ancak Belediyedeki görev degisiminden sonra bu ödenek maalesef bu sokagimiz için kullanilmamis farkli alanlarda harcanmistir. Bunu da degerli Tasköprülülerin takdirine birakiyorum. Öte yandan takiplerimiz ve girisimlerimiz sonucunda yeniden yatirim programina alinan proje, Kültür ve Turizm Bakanligimizca 8 Eylül 2022 saat 10.30’da ihaleye çikarilacak. Projemizin tamamlanacagi haberini mutlulukla ögrendim ve siz degerli hemsehrilerimle paylasmak istiyorum. Projenin basindan itibaren takipçisi oldugumuzu ve ilerleyen süreçte de takipçisi olacagimizi tüm samimiyetimle dile getirebilirim. Tarihi degerlerin korunmasi amaciyla bu denli projelerin hayata geçirilmesi ilçemiz turizmine büyük önem katmaktadir. Bu proje sadece tarihi dokumuzu korumakla kalmayacak ayni zamanda yerel ürünlerin satisina da katma deger sunacaktir. Delibeyoglu Sokakta yapilacak sokak sagliklastirmasi tescilli ve tescilsiz yapilarimizin korunmasi sehrin tarihi dokusunu ön plana çikarak kültür turizminin canlanmasinin yaninda yöresel gida ve ürünlerin tanitilmasiyla beraber özellikle bayanlara istihdam açisindan önemli katki saglayacaktir. Bu essiz proje bir Safranbolu, Beypazari ekolünü andirmaktadir ve baslangiç niteliginde oldugunu düsünüyorum. Bu vesileyle de, ilçemize katacagimiz bu projede emegi geçen Kültür ve Turizm Bakanimiz Sayin Nuri Ersoy’a, Kastamonu Milletvekilleri Hakki Köylü ve Metin Çelik ile önceki dönem Tasköprü Belediye Baskanimiz Sayin Hüseyin Arslan’a ve emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Delibeyoglu Sokak Sagliklastirilmasi Projesi ile birlikte sokak üzerinde bulunan tescilli ve tescilsiz binalarin dis cephe yenilemesi, çati aktarim ve onarimlari, kapi ve pencere yenilemeleri, yol ve tretuvar düzenlemeleri yapilacak.
Kaynak: İHA