Kocaeli'nin Tanitim Çadiri Ahlat'ta Ilgi Görüyor

Malazgirt Zaferi’nin 951. yil dönümü kutlamalari Bitlis’in Ahlat ilçesinde basladi. Etkinliklerde Kocaeli Büyüksehir Belediyesi de bir tanitim çadiri açti. Kocaeli’nin kültür ve tarihinin tanitildigi çadiri çok sayida vatandas ziyaret ederek, kent ile ilgili bilgi aldi.

Kocaeli'nin Tanitim Çadiri Ahlat'ta Ilgi Görüyor
Bitlis’in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi’nin 951. yil dönümü kutlamalari, 1071 Sultan Alparslan Ahlat Otagi’nin kuruldugu Çarho mevkisindeki millet bahçesinde basladi.

Otag içinde 50 çadir yer aliyor. Bu çadirlarda katilimci iller stant açarak kentlerini tanitmaya basladi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi de 1071 Malazgirt Zaferi’nin 951. yilinda Sultan Alparslan Otagi’ndaki yerini aldi.

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan açilan çadirda Kocaeli’nin kültür ve tarihinin yani sira, kente özgü tüm zenginlikler tanitiliyor. Karamürsel sepeti, Kandira bezi, Gölcük bez bebekleri gibi ürünlerin sergilendigi çadirda, ziyaretçilere pismaniye, ayva cezeryesi ve Çenesuyu ikram ediliyor. Çadirda ayrica Kocaeli’ye özgü yerel kiyafetler ile kültür yayinlari yer aliyor. Isteyen vatandaslara Kocaeli Kültür Rehberi veriliyor.

Kocaeli kültür çadirinda en fazla ilgiyi ise Hereke hali dokuma tezgahi çekiyor. Tezgahi inceleyen vatandaslar en güzel ipek halilarin dokundugu bu nostaljik obje ile hatira fotograflari çektirmeyi ihmal etmiyor.
Kaynak: İHA