Kartal'da 3 Dakikada 65 Bin TL Degerindeki Motosikleti Çalip Kaçtilar

Kartal’da iki kisi, gözüne kestirdigi park halindeki motosikleti çalmak için harekete geçti. Sahislardan biri gözcülük yaparken bir digeri, 3 dakikada motosikleti çalip kayiplara karisti. Sabah ise gitmek için uyanan motosiklet sahibi Baris Demirel, motosikletinin çalindigini ve motosikletin yerinde sadece brandasinin oldugunu görünce hayatinin sokunu yasadi. Motosikletin çalindigi anlar ise güvenlik kamerasina yansidi.

Kartal'da 3 Dakikada 65 Bin TL Degerindeki Motosikleti Çalip Kaçtilar


Olay, Kartal Ugur Mumcu Mahallesinde Çarsamba günü saat 02.00 siralarinda meydana geldi. Iddiaya göre, kimligi belirsiz 2 kisi, sitenin bahçesinde park halinde olan ve piyasa degeri 65 bin TL olan motosikleti gözüne kestirdi. Ardindan bir kisi gözcülük yaparken diger kaskli hirsiz ise elini kolunu sallayarak demir korkuluklari asip sitenin bahçesindeki rayli kapiyi yerinden çikararak otoparka girip park halindeki motosikleti çaldi. Sabah ise gitmek için uyanan Baris Demirel, sitenin bahçesinde motosikletinin çalindigini ve yerde sadece motosikletin brandasinin oldugunu görünce hayatinin sokunu yasadi. Bunun üzerine güvenlik kameralarini inceleyen Baris Demirel, motosikletinin rahat tavirlari ile dikkat çeken kaskli bir hirsiz tarafindan çalindigini görünce polis merkezine giderek sikayetçi oldu.

“Motorumun piyasa degeri 65-70 bin TL, bu olayin bir an evvel çözülmesini istiyorum”

Konu hakkinda konusan motosiklet sahibi Baris Demirel, “Ben sabah her zamanki gibi ise gitmek için sabah 07.30’da kalkmistim. Buraya geldim, baktim motorum yok. Sadece yerde brandasi var. Brandayi açip yere atmis gitmisler. Saga sola baktim ‘acaba biri bir yere mi çekti’ dedim. Baktim otomatik kapi rayindan çikartilmis, elle açilmis bir sekilde, gördüm. Babam yönetici oldugu için gelip kameralara baktim. Saat gece 2’ye dogru bu olayin vuku buldugunu ögrendim. Sabah da gidip direkt polis birimlerine haber verdim. Sikayette bulundum. 2 kisi bir beyaz scooter ile geliyorlar. Bir arkadas disarida bekliyor. Digeri tek basina isini hallediyor. 1 dakika 30 saniye içinde bu garajda isini halledip çikiyorlar. Ben kamera kayitlarina da baktim çevreden toplam 3 dakika içinde mahalleyi bile terk ediyorlar. Motorumu hep ise gidip gelmek için kullanirim. Büyük ihtimalle daha önceden takip ettiler veya kesif yaptilar. Saatleri de biliyorlar. Gece bu o saatte buranin durgun oldugunu da biliyorlar. Sabah 07.30 gibi olayin farkina vardim. Su anki piyasa degeri 65-70 bin TL arasinda. Bir an evvel bu olayin çözülmesini istiyorum. Ilgili kamera kayitlarina bakilarak nereye gittikleri hangi güzergahi kullandiklari belli oluyor. Aslinda ben polis birimlerine de bildirdim. Motosikletimin bulunmasini istiyorum” dedi.

Motosiklet hirsizligi kamerada

Kaskli hirsizin sitenin bahçesine girip park halindeki motoru çalip kayiplara karistigi anlar güvenlik kamerasina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, kaskli hirsizin elini kolunu sallayarak site bahçesine girip motoru çaldigi görülüyor.
Kaynak: İHA