Istanbul'da Film Gibi Olay Açiklamasi Bez Parçalarini Birlestirip Asagiya Inmeye Çalisti

Sariyer’de evinde kilitli kalan yasli bir kadin, odasinda birlestirdigi bez paçalarini asagiya sarkitarak 2. kattan inmek istedi. Kadini o esnada pencerede gören vatandaslar, intihar girisiminde bulundugunu düsünerek ihbarda bulundu. Itfaiye ekipleri tarafindan camdan kurtarilan kadin ambulansla hastaneye kaldirildi. Yasanan o ilginç anlar ise IHA kameralarina yansidi.

Istanbul'da Film Gibi Olay Açiklamasi Bez Parçalarini Birlestirip Asagiya Inmeye Çalisti
Olay, dün saat 11.30 siralarinda Sariyer Rumeli Hisarüstü Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre uzun seneler Almanya’da çalistiktan sonra kesin dönüs yaparak Türkiye’ye gelen Firdevs Demir, semtteki bir binada yasamaya basladi.

Yalniz basina kaldigi dairesinde sabah saatlerinde odada kilitli kaldigini söyleyen kadin, bez parçalarini birlestirip 2. kattan asagiya sarkitti.

Bez parçalarini birlestirip inmek istedi

Kadin ardindan pencereye çikarak bezlere tutunup inmek istedi. Kadinin o esnada pencerede gören vatandaslar, intihar girisiminde bulundugu düsünerek polis, saglik ve itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. Ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, kadinin düsme ihtimaline karsin hava yastigi açti. Ekipler ardindan pencerede asili kalan kadinin yanina merdiven araci yardimiyla ulasti.

Pencerede asili kalinca itfaiye kurtardi

Kadini bir süre sakinlestirmeye çalisan ekipler ardindan onu kurtararak pencereden daireye geri sokmayi basardi. Ardindan yan odaya giren itfaiye ekipleri, odanin kilitli oldugunu fark edince pencereden kadinin bulundugu odaya girdi. Kapilarin açilmasinin ardindan saglik ekipleri tarafindan ilk müdahalesi yapilan kadin, tedbir amaçli Seyrantepe’deki Sisli Hamidiye Etfal Egitim ve Arastirma Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Yasanan o ilginç anlar ise IHA kameralarina yansidi.

"Güya kaçmaya çalismis"

Olayla ilgili konusan Eser A., “Ben önce intihar ediyor sandim kostum geldim. Kendisinin de zaten akil sagliginda sorun oldugunu düsünüyorum. Kilitli kaldigini söyleyip camdan asagi atlamaya kalkmis. Tabi tehlikeli bir durum oldugu için itfaiye polis geldi. Evindeki bütün kapilarinda 3 ayri kilit oldugunu söylerler. O yüzden kapilar da açilamiyor. Büyük bir tehlike yasandi. Ama sag olsun itfaiye eri onu içeri soktu buradan sonrasi polis ve saglikçilarin isi belki bir hastaneye falan yatirirlar. Birkaç parça bezi birbirine baglayip koltuk degneklerini de ucuna baglamis ve oradan inecegini söylemis. Mahalledekilere ‘Ben buradan atliyorum siz beni tutun, ilaç içmem lazim suyum yok’ diye bagirmis. Akil sagliginin çok da yerinde olmadigini anlayabiliriz. Güya kaçmaya çalismis. Normalde kimseyi evine almayan, 3 ayri kilidi olan bir hanim. Filmlerden etkilenmis gibi gözüküyor. Bu kadar seyin arasinda bunu akil edebilmesi de iyi ama sonucu çok kötü olabilirdi. Insanlarin ona bagirmasiyla durdu yoksa kendini asagi atacakti. Neyse ki simdi durumu iyi. 80’li yaslarinda diye biliyorum. Almanya’da yasamis, çok çileler çekmis, parayi zorlukla kazanmis. Belki de paraya düskünlügü bundandir, bu yüzden bu çelik kapilari yaptirmistir. Bazen çatilara çikip bir seyler falan da atiyor, çok normal davranislari yok. Burada da yalniz yasiyor, kimseyi almiyor yanina” dedi.

Polis olayla ilgili inceleme baslatti.
Kaynak: İHA