Hisarcik'ta Yaz Kur'an Kursu Hatim Programi

Kütahya’nin Hisarcik ilçesi Karbasan köyünde Yaz Kur’an Kursu hatim programi gerçeklestirildi.

Hisarcik'ta Yaz Kur'an Kursu Hatim Programi
Köy camiinde düzenlenen programda ögrenciler Kur’an Kerim, dua, sure, ilahi ve siirler okudu. Ögrenciler ayni zamanda yatsi namazinda hem imamlik, hem de müezzinlik yaptilar.

Programda bir konusma yapan Ilçe Müftüsü Sabahattin Akyol, “ Ögrenciler okuduklari Kur’an-i Kerim’i anlamak için mutlaka meallerini de okumalari gerekir. Kur’an’ da bulunan Müslümanlarin tasimasi gereken özellik ve sifatlari ögrenerek hayatinda uygulamalidir. Peygamber Efendimizin sünnetine de uyarak Allah’in sevgisini kazanmalidir. Sadece yaz kursunda degil, hayati boyunca kisi iman, ibadet, güzel ahlak, yalan konusmamak, güvenilir olmak, yardimsever olmak, komsuya akrabaya iyi davranmak gibi hususlari hayatimizin her aninda uygulamamiz gerekir” dedi.

Kursta görev yapan Imam Hatipler Ahmet Deniz ve Hakki Göktepe’ye göstermis oldugu büyük emeklerden dolayi tesekkür eden Müftü Akyol,” Ayrica velilerimize çocuklarini Yaz Kur’an Kursuna gönderdikleri için tebrik ediyorum. Bu gibi programlarin devam etmesini Rabbim nasip eylesin, nesillerimizi Islam ahlakiyla ahlaklandirsin, bu güzel programlari her zaman yapmayi Rabbim aziz milletimize nasip eylesin” diye konustu.

Kaynak: İHA