Fotograf Yoluyla Kültürel Degerler Tanitiliyor

Kültürel Degerlerin Fotograf Yoluyla Aktarilmasi Projesi çerçevesinde, Malatya’dan sonra Konya Beysehir’de fotograf sergisi açildi. Fotograf sergisi ile Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sirbistan ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel degerleri fotograf yoluyla tanitiliyor.

Fotograf Yoluyla Kültürel Degerler Tanitiliyor
Türkiye’de Sille Sanat Sarayi, Arnavutluk’tan Auleda Local Economic Depelopment Agency, Sirbistan’dan Art Team Photo Club ve Kuzey Makedonya’dan Kumanova Photo Club gibi STK’lar proje içerisinde aktif olarak yer aliyor.

Proje çerçevesinde daha önce Malatya’ya bir sergi açilmis, bu sergide 4 ülkeden 34 fotografçinin toplam 40 eseri sergilenmisti. Ayni fotograflarla projenin ikinci sergisi Konya Beysehir Kültür ve Yasam Merkezinde açildi. Fotograf sergisi Arnavutluk, Kuzey Makedonya, Sirbistan ve Türkiye’nin tarihi ve kültürel degerlerini fotograf yoluyla anlatmayi amaçliyor.

Sergi ile bilgi veren Fotograf Sanatçisi Reha Bilir, “11. Üyeler Bulusmasi” ve fotograf sergisi hakkinda yaptigi açiklamada, “Kültürel Degerlerin Fotograf Yoluyla Aktarilmasi Projesinde paydas olmaktan mutluluk duyuyoruz. 4 Ülkeden fotograflarin yer aldigi sergimizi Beysehir Kültür ve Yasam Merkezinde açtik. Fotograf sergimizi Sille Sanat Sarayinin “11.Üyeler Bulusmasi Etkinligi” ile eszamanli olarak gerçeklestirdik. Açilisa Kuzey Makedonya’dan Vladimir Jovanovski, Slovenya’dan Vasja Doberlet, Bosna Hersek’ten Faruk Ibrahimoviç, Türk fotografinin önemli ve degerli isimleri Ozan Sagdiç, Ibrahim Zaman, Yusuf Tuvi, Nadir Ede, Güler Ertan ve birçok fotograf sanatçisi katildi.

Sergi, fotograf sanatçilarindan tam not aldi” ifadelerini kullandi.

Proje Koordinatörü Malatya’da Egitimci Yilmaz Konuk ise yaptigi açiklamada, “READ-Regional Network for Culturel Diversity (Kültürel Çesitlilik için Bölgesel Ag)” projesi çerçevesinde finanse edilen Kültürel Degerlerin Fotograf Yoluyla Aktarilmasi Projesi ile ülkelerin tanitimi yapiliyor” seklinde konustu.

Sergi, Agustos ayi sonuna kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA