Ertugrul Gazi Türbesi Ve Yerleskesi Senliklere Hazirlaniyor

Yaklasan 741. Ertugrul Gazi’yi Anma ve Yörük Senlikleri sebebi ile Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya baskanliginda degerlendirme toplantisi yapildi.

Ertugrul Gazi Türbesi Ve Yerleskesi Senliklere Hazirlaniyor
Sögüt Kaymakamligi’nda düzenlenen toplantinin ardindan Vali Kizilkaya baskanligindaki heyet senliklerin icra edilecegi; Ertugrul Gazi Türbesi, cirit sahasi, senlik alani, bu yil hizmete girecek olan Ertugrul Gazi Camii ve Darul Kurra’da incelemede bulunarak senliklerle ilgili planlamalari sahada takip ettiler.

"Ertugrul Gazi’yi Anma ve Yörük Senlikleri Bilecik’imizin ve ülkemizin en önemli manevi degerlerindendir"

Detayli olarak senlik sahasini inceleyerek hazirliklarin eksiksiz olarak tamamlanmasi için gerekli talimati ilgililere ileten Vali Kizilkaya, “Ertugrul Gazi’yi Anma ve Yörük Senlikleri Bilecik’imizin ve ülkemizin en önemli manevi degerlerindendir. Bizler, atamiza olan saygimiz ve kültürümüzü kusaklara aktarma istegimizden ötürü senliklerimizi en iyi sekilde icra etme amacindayiz. 740 yildir oldugu gibi bu yilda heyecan içerisinde hazirlandigimiz senliklerimizi cosku içerisinde kutlayacagiz. Bu minvalde senliklerimizin yasatilmasinda emek veren herkese tesekkür ediyorum" dedi.

Vali Kizilkaya’nin yani sira toplantida; Sögüt Kaymakami Ömer Faruk Tuncer, Sögüt Belediye Baskani Ismet Sever, Il Genel Meclis Baskani Osman Yilmaz, Il Emniyet Müdürü Ertugrul Namal, Il Jandarma Komutani Albay Muzaffer Sandal, Gençlik ve Spor Il Müdür Yasin Özdemir, Kültür ve Turizm Il Müdürü Serkan Bircan ve ilgili kurum amirleri de hazir bulundu.
Kaynak: İHA